Cele mai citite
 


Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor susţine mamele de la Sibiu
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor susţine demersul făcut de Grupul de iniţiativă al mămicilor din Sibiu şi Asociaţia "Mâini Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi însoţit pe perioada spitalizării, se arată într-un comunicat transmis vineri presei/
Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, "copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora".
În prezent, în multe dintre spitalele din România, unde funcţionează secţii pentru copii, sunt încălcate grav, după cum se susţine în comunicat, în special, următoarele drepturi: dreptul copilului de a nu fi separat de părinţii săi, dreptul copilului de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept, dreptul copilului de a fi crescut în condiţii care să permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială, chiar şi pe perioada spitalizării, dreptul copilului de a beneficia de protecţia împotriva neglijării şi abuzurilor de orice fel.
Reprezentanţii asociaţiei susţin că, deşi legea prevede clar drepturile copilului şi faptul că acestea sunt garantate de către stat, instituţiile abilitate să aplice şi să controleze aplicarea acestor prevederi, în multe dintre cazuri, nu se implică şi nu respectă drepturile copilului.
Aceştia spun că organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi orice alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii sunt obligate să adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru asigurarea respectării tuturor drepturilor copilului.
Părinţii sunt obligaţi să solicite asistenţă medicală pentru a asigura copilului cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge şi pentru a preveni situaţiile care pun în pericol viaţa, creşterea şi dezvoltarea copilului.
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor consideră întemeiat demersul Grupului de iniţiativă al mămicilor din Sibiu şi Asociaţiei "Mâine Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi însoţit pe perioada spitalizării. Asociaţia solicită autorităţilor locale să ia toate măsurile necesare pentru respectarea tuturor drepturilor copilului. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...