Cele mai citite
 


Călăraşi: Dunărea acoperită aproape în totalitate în zona judeţului cu sloiuri de gheaţă
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fluviul Dunărea în zona judeţului Călăraşi este acoperit sâmbătă în procent de peste 80% cu sloiuri de gheaţă.
"Situaţia Dunării la momentul acesta arată destul de problematic. Circa 80-90% este acoperită cu gheaţă. (...) Sunt multe sloiuri de gheaţă care vin din amonte", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat.
Potrivit acestuia, pe Dunăre, în aval de Călăraşi, la circa 30 de kilometri s-a format un pod de gheaţă care este de natură să determine creşteri ale nivelului apei în amonte.
"Ne îngrijorează acest aspect din perspectiva alimentării cu apă a municipiului Călăraşi, însă am primit toate asigurările de la lucrătorii Ecoaqua că nu vor fi probleme deoarece într-un mod fericit creşterea nivelului apei face ca sorburile să rămână la adâncime ferite de fenomenul acesta de apă amestecată cu zăpadă", a spus Emil Muşat.
Prefectul a precizat totodată că se caută soluţii pentru a transporta medicii ATI bulgari care vin la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi pentru a asigura gărzi, deoarece trecerea cu bacul peste Dunăre între zona Chiciu şi Ostrov este întreruptă de vineri dimineaţă. AGERPRES/(A - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Un al patrulea medic bulgar ar putea lucra la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un al patrulea medic bulgar, specialist pe ATI, intenţionează să lucreze la Spitalul de Urgenţă Judeţean, a declarat, miercuri, pentru
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Protest spontan la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi au declanşat miercuri un protest spontan la locul de muncă şi reclamă faptul că li s-au diminuat salariile în mod nelegal cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei.
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Pompierii militari, în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa din cauza ninsorii Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ajută persoanele aflate în dificultate, distribuie alimente şi băuturi calde celor aflaţi în nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din zonele afectate de temperaturile scăzute ce au condus la defecţiuni ale conductelor...