Cele mai citite
 


Centrul SMURD Gorj, inaugurat de autorităţi
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul SMURD Gorj a fost inaugurat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, urmând ca acesta să devină operaţional încă din cursul după-amiezii.
"Este o zi importantă pentru că inaugurăm serviciul SMURD la noi în judeţ. Avem bucuria şi onoarea să îl deschidem noi, astăzi, şi sperăm să îşi facă treaba de acum încolo, să fie folositor pe toată suprafaţa Gorjului celor care vor fi în suferinţă. Am ales acest moment, pentru că zilele trecute am făcut rost de bani pentru (asigurările - n.r.) casco şi am rezolvat toate criteriile pentru a fi operaţionalizat", a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.
Conform reprezentanţilor ISU Gorj, SMURD va avea în dotare trei ambulanţe de tip B-2, echipaj de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei, format din doi salvatori şi un conducător al mijlocului de intervenţie, toţi subofiţeri ai instituţiei cu instruire paramedicală. Cele trei ambulanţe SMURD vor fi distribuite către subunităţile ISU Gorj din Târgu-Jiu, Motru şi Turceni, asigurând astfel intervenţia pe tot teritoriul judeţului.
La nivelul judeţului, structura de conducere a SMURD este organizată din medicul-şef şi asistentul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Gorj, asistent-şef, subofiţer angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, responsabil logistică, angajat al ISU Gorj, asistat de asistentul-şef al ISU Gorj şi responsabil formare personal, angajat al Biroului Resurse Umane din cadrul aceleiaşi instituţii. AGERPRES/(A, AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Gorj: Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a ISU în zece luni; majoritatea pentru SMURD Peste 2.000 de solicitări de intervenţie a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost înregistrate în zece luni ale anului, cele mai multe fiind intervenţii ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul...
Gorj: A fost inaugurat dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Gorj a fost inaugurat luni, la sediul ISU, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.
Gorj: Ambulanţe noi pentru SJA şi ISU Şase ambulanţe noi, dintre care trei SMURD, sunt aşteptate să ajungă în perioada imediat următoare în judeţ, acestea urmând să funcţioneze atât în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, cât şi în cea a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).