Cele mai citite
 


Gorj: Spitalul Judeţean mai are bani doar de salarii
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu nu mai are bani decât pentru a acoperi salariile angajaţilor până la sfârşitul anului, nu şi pentru furnizorii de medicamente sau pentru achiziţionarea de materiale sanitare noi.
Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, bugetul instituţiei s-a redus considerabil în ultimele luni din cauza crizei financiare. Cu toate acestea, reprezentanţii susţin că spitalul este departe de a ajunge în imposibilitatea achitării salariilor, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Pălivan, a dat asigurări că, deocamdată, există bani pentru achitarea salariilor până la sfârşitul anului.

Acesta a mai precizat că s-au purtat discuţii şi cu furnizorii de medicamente şi 's-a găsit înţelegere din parte acestora în ceea ce priveşte achitarea materialelor şi medicamentelor pe care spitalul urmează să le achiziţioneze'.

'Nu ne facem probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente şi materiale în continuare. Avem relaţii amiabile cu furnizorii şi, din discuţiile pe care le-am purtat, ne-au dat de înţeles că nu ne vor presa atât de mult încât să ne facă probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea. În ceea ce priveşte situaţia financiară a spitalului, în momentul de faţă nu avem bani decât pentru salarii. În cazul în care situaţia se va înrăutăţi, ne vom pune şi problema unui împrumut bancar', a precizat Constantin Pălivan.

Reprezentantul spitalului a mai menţionat că, în momentul de faţă, unitatea nu are nicio datorie către furnizorii de medicamente sau utilităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Gorj: Spitalul TBC Dobriţa are datorii de peste 1,5 milioane lei Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa se află în impas financiar, având datorii de peste 1,5 milioane lei, acestea acumulându-se pe o perioadă de câţiva ani, a declarat, joi, managerul unităţii, Tiberiu Tătaru.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Gorj: Datorii de peste 60.000 lei la spitalul judeţean Spitalul Judeţean Târgu-Jiu are datorii în valoare de 60.000 lei căre Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), bani care trebuie restituiţi până la sfârşitul acestei luni, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.