Cele mai citite
 


Primarul general le-a cerut operatorilor să intensifice tratamentele cu antiderapant pentru combaterea poleiului
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă convocat vineri seară ca, începând cu ora 4,00, să fie intensificate tratamentele cu antiderapant, având în vedere că meteorologii au avertizat că spre dimineaţă există posibilitatea ca în Bucureşti să plouă şi să se formeze polei.
Potrivit unui comunicat remis de PMB, Sorin Oprescu le-a cerut totodată operatorilor de deszăpezire să continue acţiunile de pluguire de pe arterele Capitalei şi să împrăştie materiale antiderapante, în special în rampe, pante şi poduri, astfel încât să se prevină apariţia poleiului.
De asemenea, reprezentanţilor RATB, edilul-şef le-a solicitat să acţioneze cu prioritate în staţii şi refugii, să cureţe zăpada şi să îndepărteze gheaţa şi să degajeze liniile de tramvai.
Reprezentantul RATB a arătat că în Capitală se vor curata şinele de tramvai şi vor exista tramvaie de serviciu care vor circula pe tot parcursul nopţii, astfel încât pe linii să nu se formeze polei.
Totodată, primarul Capitalei a subliniat necesitatea degajării zăpezii şi îndepărtării gheţii de pe străzile secundare, astfel încât bucureştenii să poată circula în condiţii de siguranţă.
Oprescu le-a mulţumit bucureştenilor pentru că au contribuit la găsirea şi adăpostirea oamenilor străzii, astfel încât au putut fi evitate cazurile de deces prin hipotermie severa. Numai în centrele sociale ale Primăriei Capitalei erau cazate, până vineri seară, 506 de persoane fără adăpost (Centrul din Berceni - 130 de persoane iar în Complexul Integrat de servicii sociale din Theodor Pallady - 376 de persoane).
Edilul-şef le-a mulţumit de asemenea companiilor care, cu sprijinul Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, au contribuit cu alimente, apă, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de curăţenie şi lopeţi. Toate aceste produse vor fi puse la dispoziţia celor aflaţi în nevoie prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi al Direcţiei Administrativ-Transporturi din cadrul PMB.
În continuare, locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese: Sfântul Constantin, nr. 8, sector 1; Calea Griviţei, nr. 216, sector 1; Agricultori, nr. 44, sector 2; Bdul Dacia, nr. 196, sector 2; Calea Ferentari, nr. 91, sector 5; Sediul DGASMB, str. Foişorului 56-58; Policlinica socială din str. Dristorului 81-88.
Pe parcursul nopţii, echipe mobile ale DGASMB au distribuit ceai şi supă caldă în toate sectoarele Capitalei.
PMB reaminteşte că programul de căutare, adăpostire şi distribuire de alimente şi îmbrăcăminte groasă va continua şi în următoarele zile.
În caz de extremă urgenţă, Municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.
Numărul pus la dispoziţie de ASSMB, la care pot fi semnalate urgenţe medicale, este 0800.800.909.
De asemenea, la nr. de urgenţă 0800.800.882, pot fi reclamate semafoarele căzute, ţevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile căzute, iar dispecerii Administraţiei Străzilor Bucureşti vor înlesni legătura dintre reclamanţi şi regiile vizate (RADET, DISTRIGAZ etc).
Pentru orice altă sesizare, locuitorii Capitalei sunt rugaţi să apeleze dispeceratul PMB la nr. 021.305.55.50.
Conform raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, vineri între orele 7,00 şi 20,00 au fost înregistrate 1.222 de solicitări, din care 693 urgenţe, 6 căzuţi în stradă, 31 fracturi, 16 traumatisme prin cădere iar 68 persoane fără adăpost cazuri sociale au primit îngrijiri medicale şi transportate în adăposturi sociale.
În perioada de vreme nefavorabilă şi viscol, în Bucureşti şi Ilfov nu s-a înregistrat nici un deces în rândul persoanelor fără adăpost cazuri sociale.
Inspectorii Direcţiei de Inspecţie şi Control din PMB au verificat vineri 84 de artere principale, totalul utilajelor mobilizate în acţiunea de deszăpezire la ora 20,00 fiind de 223, mai menţionează comunicatul. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...
Primarul Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor din zona şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze în noaptea de luni spre marţi cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi instituţii...
UPDATE Peste 300 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la SABIF Peste 300 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), a anunţat, duminică, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul Comandamentului de iarnă.
Constanţa:Peste o sută de persoane cu fracturi din cauza gheţii sau cu hipotermie, preluate de ambulanţe iarna aceasta Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a fost solicitat să intervină, începând cu 1 decembrie 2015 şi până în prezent, pentru a prelua peste o sută de persoane care au suferit fracturi după ce au căzut din cauza zăpezii şi gheţii, dar şi pentru a lua de pe străzi zeci de persoane fără adăpost...
A fost deschis Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi cu prilejul deschiderii Complexului integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" că acesta este "o premieră în România", fiind gândit după standarde "civilizate".