Cele mai citite
 


Sibiu: Raluca Turcan, solidară cu protestul mamelor care nu se pot interna cu copiii lor
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Raluca Turcan s-a alăturat iniţiativei celor peste 1.000 de mame care au semnat o petiţie online adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă nu este permis, din lipsă de spaţiu.
"Apelul mamelor din Sibiu m-a emoţionat cu adevărat. Stând foarte mult în Sibiu, pot spune că sunt şi eu o mamă sibiană şi le înţeleg foarte bine. Nu e bine, nu e normal ca mamele cu micuţii bolnavi internaţi să nu poată sta împreună cu ei din cauza numărului insuficient de paturi. Sunt 100% solidară cu revolta acestor mame şi am semnat şi eu petiţia lor", scrie, sâmbătă, pe blogul personal Raluca Turcan.
Pentru a veni în sprijinul mamelor, parlamentarul democrat-liberal anunţă că va transmite un memoriu la Ministerul Sănătăţii şi va depune o interpelare în Parlament pentru a ajuta la conştientizarea problemei şi a identifica sprijin în rezolvarea ei.
"Spitalul de Pediatrie din Sibiu oferă condiţii foarte bune de tratament, lucru pe care mamele îl apreciază. Iar răspunsul detaliat al spitalului la cererea mamelor arată înţelegere şi preocupare pentru rezolvarea situaţiei. Cred că mamele ar accepta oricând un pic de disconfort sau de înghesuială ca să fie alături de copiii lor. O colaborare umană între mame, spital şi autorităţi locale poate să reprezinte un început al dezamorsării tensiunii şi diminuării suferinţei. Ştim cu toţii cât de importantă e sănătatea. Dar sănătatea fără dragoste nu e completă. Spitalul de Pediatrie din Sibiu oferă sănătate şi o face foarte bine. Aş vrea de asemenea să le lase tuturor mamelor posibilitatea de a le oferi dragoste copiilor lor pe durata spitalizării", arată Raluca Turcan.
Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a reacţionat, zilele trecute, la iniţiativa mamelor, afirmând, într-un comunicat transmis presei, că este "justificată" petiţia acestora şi că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.
Spitalul de Pediatrie a mai anunţat că va beneficia în acest an de sprijinul Primăriei, cu ajutorul căreia va face investiţii pentru suplimentarea paturilor pentru aparţinători, prin extinderea de spaţii.
Singurul spital pentru copii din municipiul Sibiu poate interna doar o treime din mamele ale căror copii se află la tratament, conform datelor statistice din anul 2011.
"În cursul anului 2011, din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9.117 copii bolnavi şi 2.680 mame însoţitoare, din care 718 au beneficiat de condiţii hoteliere peste standardul prevăzut de lege", se mai arată în comunicatul Spitalului de Pediatrie.
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a anunţat vinei că susţine demersul făcut de Grupul de iniţiativă al mămicilor din Sibiu şi Asociaţia "Mâini Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi însoţit pe perioada spitalizării. Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, "copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora", a precizat organizaţia. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: 935 de mame cer Primăriei să le permită internarea în spitalul de pediatrie, alături de copiii lor Un număr de 935 de mame din Sibiu au semnat o petiţie on-line adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă, conform petiţiei, nu este permis din lipsă de spaţiu, conform unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES...
Sibiu: Mamele care nu se pot interna alături de copiii lor cer un nou spital de Pediatrie Cele peste o mie de mame din Sibiu care au semnat petiţia on-line, solicitând spitalizare alături de copiii lor la Spitalul de Pediatrie din oraş, au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că sunt hotărâte să continue demersurile pentru a rezolva problema lipsei de paturi pentru aparţinători sau...
Sibiu: Conducerea Spitalului de Pediatrie consideră "justificată" petiţia mamelor nemulţumite Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu consideră "justificată " petiţia celor peste 900 de mame nemulţumite de faptul că nu s-au putut interna alături de copiii lor, anunţând, în context, faptul că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.
Sibiu: Mamele se pot interna cu copiii la Infecţioase, în urma avertizării Ministerului Sănătăţii Mamele se pot interna la cerere, cu copiii bolnavi, în Secţia de Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, ca urmare a avertizării emise de Ministerul Sănătăţii către acest spital, în urma numeroaselor plângeri înregistrate de părinţi.
Sibiu: În premieră, medicii de la Pediatrie protestează împreună cu copiii şi părinţii acestora Pentru prima dată, medicii de la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, singurul de acest gen din judeţ, anunţă că vor ieşi în stradă, alăturându-se protestului mamelor şi al copiilor, cerând toţi construirea unui spital nou în oraş, a confirmat luni, pentru AGERPRES, dr. Ioana Mătăcuţă, purtătoarea...
Sibiu: Pentru prima dată, părinţii vor face un miting cerând un spital nou pentru copii Pentru prima dată, 200 de părinţi, reuniţi într-un grup, care solicită construcţia unui spital nou de pediatrie cu condiţii optime pentru copiii lor, au cerut aprobare Primăriei Sibiu pentru organizarea unui miting, pe 1 iunie, a declarat pentru AGERPRES, una dintre mame, organizatoare a acţiunii de...