Cele mai citite
 


Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Angela Tulceanu, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul cu probleme cardiace a fost internat vineri în Centrul de permanenţă din oraşul Sulina, sâmbătă medicii solicitând transportarea acestuia la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
"Spre deosebire de intervenţiile anterioare, când am fost sprijiniţi de colegii din Constanţa, la bordul elicopterului s-a aflat de data aceasta doar un echipaj SMURD Tulcea. Bărbatul în stare stabilă a fost internat la secţia de primire urgenţe a SJU", a menţionat Tulceanu.
De la începutul acestei săptămâni, elicopterul acordat de Ministerul Administraţiei şi Internelor Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea a intervenit în alte trei cazuri, două din acestea în Delta Dunării.
Încă de la începutul săptămânii, autorităţile tulcene au solicitat sprijinul MAI pentru ca un elicopter să fie la dispoziţia urgenţelor medicale din Delta Dunării, având în vedere faptul că sloiurile de pe fluviu afectează circulaţia navelor.
Conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos din Galaţi, sâmbătă fluviul este acoperit în proporţie de până la 70% de sloiuri pe raza judeţului Tulcea, pentru mărunţirea acestora intervenind nava Perseus, cea mai mare navă existentă la ora actuală în România. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...