Cele mai citite
 


Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene
luni, 6 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
"Ministerul Sănătăţii în mod consecvent a sprijinit unităţile de primire urgenţe, începând cu echipajele terestre, SMURD, Ambulanţa. Este un sistem eficient, poate cel mai eficient care funcţionează astăzi. (...) Această unitate este un foarte performantă, practic poate să asigure orice tip de urgenţă", a declarat Ritli.
Ministrul a ţinut să precizeze că există un deficit de medici specializaţi pe urgenţe şi le-a transmis medicilor tineri să se direcţioneze spre această specialitate.
La rândul său, fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a spus că în ultimii doi ani în sistemul sanitar sătmărean s-au făcut investiţii importante după preluarea spitatelor de către administraţia locală.
"Avem un proiect născut de la zero, s-a ridicat din pământ această unitate. Nu credeam că va fi posibil acest lucru la Satu Mare. (...) A fost o prioritate a administraţiei locale care a înţeles această măsură. În doi ani Satu Mare a recuperat 15 ani de investiţii", a declarat Cseke.
"Astăzi se scrie o pagină în istoria sistemului sanitar sătmărean. Este o investiţie şi un obiectiv major pentru toţi sătmărenii. Având în vedere dotările şi realizările consider că şi aici s-ar putea regiza acele secvenţe pe care le vedem în filmele cu urgenţele medicale. Într-adevăr am ajuns la standarde europene", a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad.
Noua UPU pune la dispoziţie în prezent 25 de paturi, faţă de 14 câte erau înainte de modernizare şi are spaţii de prelucrări sanitare şi de igienizare a bolnavilor, aparatură modernă, sistem de monitorizare şi supraveghere video, cabinete moderne. În cadrul UPU funcţionează şi Sistemul de Telemedicină, realizat cu sprijinul Sistemului de Telecomunicaţii Speciale care face posibilă legătura directă prin videoconferinţă cu centrele de excelenţă în medicină din Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, sistem necesar pentru a se putea dezbate problemele medicale apărute în cazurile grave ce depăşesc resursele terapeutice ale spitalului din Satu Mare. În aceste cazuri se poate apela la transfer interclinic prin echipajele SMURD cu ambulanţa sau cu elicopterul. Tot în spaţiul urgenţelor este creat şi urmează a fi amenajat un sector dedicat strict tratamentelor de urgenţă stomatologice.
Investiţia totală este de 6,95 milioane lei, din care 2,23 milioane reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare, iar restul a fost alocat de la Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Femeie căzută lângă intrarea în UPU; personalul a cerut să intervină Ambulanţa O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă.
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.