Cele mai citite
 


Bacău: Drumuri închise, cursuri la şcoli suspendate, dar nu s-au mai înregistrat victime omeneşti
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ninsoarea din ultimele 48 de ore, care a făcut, în unele zone, ca stratul de zăpadă să depăşească chiar 50 de cm, a impus autorităţilor închiderea a patru tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Bacău, precum şi a unor porţiuni de pe şapte drumuri judeţene.
Astfel, luni la prânz nu se circula pe DN 11A între Oneşti- Adjud , DN11A între Lehancea - Podu Turcului, DN2F pe întreaga porţiune Bacău - Vaslui şi DN 2G pe distanţa Bacău - Comăneşti.
Maşinile nu mai aveau acces nici pe unele zone de drumuri judeţene situate între localităţile Urecheşti - Sascut, Gura Văii- Dumbrava, Livezi-Poduri, Prava-Rădoia, Soci-Găiceana, Podu Turcului- Găiceana, Lehancea- Giurgiuana.
Pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul este acoperit cu zăpadă continuă sau în suluri, gheaţă şi polei.
S-a acţionat cu 15 auto cu răspânditor şi lamă şi 3 încărcătoare frontale.
'În judeţul Bacău nu vorbim de drumuri blocate, ci de şosele unde circulaţia rutieră se află, pe moment, doar la dispoziţia utilajelor de deszăpezire, a celor ce asigură aprovizionarea populaţiei şi a ambulanţelor. Este o măsură care va permite transportul de strictă necesitate, făra a se mai crea blocaje. Singura excepţie o constituie, în prezent, situaţia de izolare în care se află trei sate din comuna Prava. Toate celelalte localităţi din judeţ au măcar câte o arteră de circulaţie ce duce către un oraş unde există posibilităţi pentru tratarea bolnavilor pentru asigurarea aprovizionării cu alimente', a declarat, pentru Agerpres, prefectul Constantin Scripăţ.
Potrivit unui comunicat remis Agerpres de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, erau închise, luni, din cauza drumurilor înfundate ori a imposibilităţii de a încălzi sălile de clasă, un număr de 242 de unităţi de învăţământ, între care 140 şcoli generale, 3 licee, şi 99 de grădiniţe.
Un număr de 10 unităţi de învăţământ de pe raza comunei Săuceşti au anunţat redeschiderea cursurilor.
'Am decis, însă, ca mai în toate comunele să rămână funcţională câte o grădiniţă şi clase pentru copii din învăţământul I -IV, deoarece părinţii care pleacă la muncă nu au cu cine să-i lase acasă', a declarat, pentru Agerpres, Florin Lazăr, inspector general şcolar.
Eforturi au făcut şi primarii unde se află importante ferme de animale.
''Singurul loc unde autorităţile locale nu par a da atenţie accesului la deblocarea căilor de acces, şi către furaje, este în comuna Letea Veche' , spune Ion Chiriac, directorul general al Direcţiei pentru Agricultură şi dezvoltare Rurală.
În comuna Huruieşti, din cauza unei defecţiuni la o staţie de reglare a presiunii, au rămas fără alimentare cu gaz 30 de gospodării , 7 instituţii şi operatori economici. În cursul zilei de astăzi, pentru remedierea defecţiunii, la faţa locului s-a deplasat, însoţită de utilaje de deszăpezire, o echipă din cadrul S.C. E-On Gaz SA.
În cursul nopţii de 05.02.2012 spre 06.02.2012, 39 de persoane care nu au locuinţă au fost transportate la adăposturile amenajate, 33 în Tabăra de sinistraţi din municipiul Bacău, 3 la Colegiul Tehnic de Comunicaţii N.V. Karpen Bacău şi 3 persoane la spitalul Comăneşti.
Un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Bacău a intervenit, luni, în sprijinul personalului de pe o ambulanţă care, din cauza drumului greu accesibil şi imposibilităţii tehnice de a merge prin troiene de zăpadă, nu a putuse ajunge la un pacient din comuna Nicolae Bălcescu. Bolnavul a fost preluat de către echipajul SMURD şi transportat la spital.
''Suntem bucuroşi că în ciuda dificultăţilor create de vreme, printr-o mai bună organizare şi conlucrare nu s-au mai înregistrat victime omeneşti în judeţul Bacău', a declarat pentru Agerpres prefectul Constantin Scripăţ.
Săptămâna trecută muriseră în judeţul Bacău, din cauza frigului ori a incendiilor potenţate de vântul puternic trei persoane, iar alte cinci suferiseră degerături la picioare sau mâini.
În cursul zilei de luni au fost organizate două patrule cu personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Maior Constantin Ene' al judeţului Bacău ce acţionează, preventiv, pe tronsoanele de drumuri naţionale. AGERPRES(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Localităţi izolate şi fără curent electric, şcoli închise din cauza ninsorilor (grupaj 3) Mai multe localităţi din diferite judeţe ale ţării sunt izolate şi au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente căzute în ultima perioadă. De asemenea, multe şcoli din mediul rural sau chiar urban sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Bacău: Jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani sunt prezenţi la deszăpeziri în patru localităţi vrâncene Un număr de peste 200 de jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani erau implicaţi, sâmbătă, în patru localităţi din judeţul Vrancea, în acţiunile de deszăpezire.
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.