Cele mai citite
 


Bunica lui Obama din Kenya, rănită uşor într-un accident de maşină
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bunica vitregă în vârstă de 91 de ani, din Kenya, a preşedintelui american Barack Obama a suferit câteva răni uşoare după ce maşina în care se afla s-a rostogolit, au anunţat luni o rudă şi un reprezentant al spitalului în care a fost internată bătrâna, relatează AP.
Ruda bunicii preşedintelui american a spus că accidentul a avut loc sâmbătă noapte, când Sarah Obama se îndrepta spre locuinţa sa din satul Kogelo, în vestul Kenyei. Sursa citată a precizat că maşina a scăpat de sub control şi s-a răsturnat după ce şoferul a încercat să depăşească un camion în apropiere de aeroportul Kisumu. Ruda a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, neavând permisiunea de a vorbi în numele familiei.

Najim Mawji, reprezentant al spitalului Agha Khan din Kisumu, a spus că medicii au externat-o sâmbătă seară pe bătrână, după ce aceasta a fost supusă mai multor teste medicale. Oficialul citat a mai precizat că Sarah Obama a trecut cu bine peste şocul produs de accident.

Sarah Obama este a doua soţie a bunicului din partea tatălui al lui Barack Obama. Preşedintele american o numeşte 'bunică' în memoriile sale, 'Dreams from My father', unde povesteşte întâlnirea pe care a avut-o cu ea în timpul unei călătorii în 1988 în locul de origine al tătălui său şi stânjeneala lor în încercarea de a comunica.

Barack Obama şi-a vizitat de trei ori rudele kenyene din Kogelo, iar bunica sa vitregă a ajuns în SUA de cel puţin trei ori. Într-un interviu din 2008, bătrâna a spus că ea şi Barack Obama sunt apropiaţi, deşi sunt nevoiţi să vorbească prin intermediul unui traducător.

Kenya are o consideraţie specială pentru preşedintele Obama, fiul unui economist kenyan şi al unei specialiste în antropologie americane. Copii, magazine şi zeci de miniautobuze din Kenya au fost numite după preşedintele american.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Soţii Obama, o viaţă în lumina reflectoarelor Ca o mireasă în ziua nunţii, Michelle Obama ştia că toate privirile vor fi aţintite asupra ei în seara învestiturii. Incomodă iniţial în faţa privirilor scrutătoare ale publicului, pe care munca soţului le atrăgea asupra lui şi a familiei sale, prima doamnă a SUA s-a simţit treptat tot mai dezinvolt...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Obama anunţă o luptă pentru eradicarea cancerului şi îl însărcinează cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi ofensiva pentru 'eradicarea' cancerului în SUA, o luptă comparată cu o 'nouă cucerire a Lunii', şi l-a însărcinat cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden, al cărui fiu a murit de un cancer la creier, relatează AFP.
Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...