Cele mai citite
 


Franks:Sistemul de sănătate are nevoie de reformă, cheltuielile sunt mult prea mari faţă de fondurile existente
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul de sănătate din România are nevoie de reformă chiar dacă este nevoie de timp pentru că trebuie să se ţină cont de părerea populaţiei, a declarat, duminică, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, la conferinţa de final a misiunii de evaluare a Acordului de tip preventiv cu România.
'Înţeleg că este nevoie de timp pentru discutarea acestei probleme, trebuie să se ţină cont de părerea populaţiei, însă actualul sistem de sănătate nu mai poate continua să funcţioneze în acest fel', a spus Franks.
Şeful misiunii FMI a subliniat că actualele cheltuieli din sistemul de sănătate sunt 'mult prea mari, faţă de fondurile existente'.
Acesta a apreciat că aceste cheltuieli at trebui să se ducă pe serviciile de bază, subliniind că 'se cheltuieşte mult prea mult pe medicamente scumpe'.AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stolojan, despre sistemul de sănătate: Să deschidem drumul societăţilor private de asigurare Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan susţine că România nu va avea niciodată un sistem de sănătate eficient dacă nu-l va reforma şi deschide rapid către societăţile private de asigurări medicale.
Prevenția în sănătate – cine câștigă și cine pierde în sistemul de sănătate? - motivația audierii publice - Cadrul general În ultimii 23 de ani s-au operat numeroase schimbări în sistemul românesc de sănătate. În ciuda acestui fapt, sistemul de sănătate din România este departe de a fi reformat.
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
UNSAR: Sistemul de sănătate din România a ajuns la un deficit de circa 3 miliarde euro, în 2011 Deficitul bugetar al sistemului de sănătate din România a ajuns, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în pofida creşterii continue a cheltuielilor cu sănătatea din Produsul Intern Brut /PIB/, potrivit datelor prezentate, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, de către Rangam Bir, ...
Vasile Astărăstoae: Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar în domeniu nu s-a făcut reformă Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, este de părere că din 1989 şi până în prezent nu s-a făcut o reformă reală în sistemul de sănătate şi consideră că acest domeniu este politizat, ''ceea ce nu este benefic''.
Gorghiu: Sistemul de sănătate este în criză; trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, că sistemul de sănătate din România este în criză şi că liberalii vor "o schimbare rapidă, majoră" în domeniul sănătăţii.