Cele mai citite
 


FSSR: Contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de sănătate trebuie să crească la 7%
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de sănătate trebuie să crească la 7%, atât pentru angajaţi cât şi pentru angajatori, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru a putea vorbi de o reformă a Legii sănătăţii în interesul cetăţeanului, a susţinut luni Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), într-un comunicat remis Agerpres.
'În cadrul sistemului sanitar actual, efectele crizei au fost transferate în mod inechitabil pe spinarea pacienţilor şi a familiilor acestora. Contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, mai mare într-o perioadă anterioară pentru angajator, s-a redus în ultima vreme, ducând astfel la creşterea poverii financiare pentru pacienţi. Aceştia sunt obligaţi să suporte din buzunarele proprii costul tratamentelor de care au nevoie sau ajung să plătească cu sănătatea lor angajamentele de scădere a fiscalităţii, luate de Guvern faţă de mediul privat şi instituţiile financiare mondiale', a declarat preşedintele FSSR.
Potrivit acestuia, pentru reformarea financiară a sistemului sanitar sunt necesare şi alte măsuri, printre care definirea pachetului de bază de servicii medicale, introducerea asigurărilor complementare, precum şi reducerea progresivă a contribuţiei la sănătate a persoanelor care realizează mai multe venituri din salarii.
Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a arătat, duminică, în conferinţa de final a celei de-a patra evaluări a programului economic al României, că sistemul de sănătate are nevoie de reformă chiar dacă este nevoie de timp pentru că trebuie să se ţină cont de părerea populaţiei.
Şeful misiunii FMI a subliniat că actualele cheltuieli din sistemul de sănătate sunt 'mult prea mari, faţă de fondurile existente'.
Acesta a apreciat că aceste cheltuieli at trebui să se ducă pe serviciile de bază, subliniind că 'se cheltuieşte mult prea mult pe medicamente scumpe'. AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară: Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue, accentul urmând să fie pus pe creşterea resurselor financiare alocate acestui sector de activitate, în scopul creării unui model de asigurări de sănătate centrat pe sistemul public, a anunţat Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), prin-un...
FSSR: Susţinem măsurile de reformă a sănătăţii, însă introducerea sistemului de coplată este prematur Introducerea coplăţii în sistemul de sănătate este prematură, se arată într-un comunicat al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România /FSSR/ remis, marţi, AGERPRES.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere noului Guvern adoptarea unor măsuri de reformare a sistemului Liderul Federaţiei sindicale ''Solidaritatea Sanitară'' din România, Viorel Rotilă, va cere noului Guvern să introducă în programul său o serie de propuneri care se referă la reformarea sistemului sanitar.
Federaţia Solidaritatea Sanitară: 424 de lei, valoarea medie a şpăgii în România pentru actul medical condiţionat Valoarea medie a plăţilor informale în cazurile de condiţionare a actului medical în România este de 424 de lei (aproximativ 95 de euro), potrivit unui studiu publicat sâmbătă de sindicatul Federaţia Solidaritatea Sanitară efectuat cu un eşantion reprezentativ de 2.376 de angajaţi din sistemul sanitar...
Franks:Sistemul de sănătate are nevoie de reformă, cheltuielile sunt mult prea mari faţă de fondurile existente Sistemul de sănătate din România are nevoie de reformă chiar dacă este nevoie de timp pentru că trebuie să se ţină cont de părerea populaţiei, a declarat, duminică, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, la conferinţa de final a misiunii de evaluare a Acordului...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.