Cele mai citite
 


Galaţi: Utilajele de deszăpezire asigură drumul ambulanţelor spre cazurile medicale grave
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Utilajele SC Drumuri şi Poduri SA Galaţi, aparţinând Consiliului Judeţului Galaţi, intervin în principal pentru ca ambulanţele să poată ajunge la cazurile medicale grave semnalate în localităţile din judeţ.
În timpul nopţii, utilajele au asigurat drumul unei ambulanţe spre localitatea Movileni unde au fost semnalate două cazuri. Frezele au lucrat timp de şapte ore pentru deszăpezirea a zece km. de drum judeţean.
''Prioritatea noastră este să asigurăm deszăpezirea drumurilor pentru ambulanţe astfel încât acestea să ajungă la cazurile urgente', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
Tot în timpul nopţii s-a intervenit pentru ca ambulanţa să transporte doi copii din Cârlomăneşti spre Tecuci, dar în localitatea Cerţeşti utilajul care deszăpezea s-a defectat iar pacienţii au fost cazaţi în primărie unde au primit asistenţa medicală a medicilor din ambulanţă şi au fost stabilizaţi. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a decolat, cu puţin timp în urmă, de la Iaşi, pentru a prelua cei doi copii (unul cu febră, celălalt cu fractură de femur) din localitatea Cerţeşti şi a-i transporta la o unitate spitalicească din Iaşi.
În localitatea Negrea a fost semnalat un alt caz al unei femei operate pe cord şi utilajele de deszăpezire intervin pe drumul comunal pentru a reuşi preluarea cazului de către ambulanţă.
Pe drumurile judeţene, circulaţia este închisă din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului care în zona de câmp a creat suluri cu înălţimi de unu până la trei metri. În interiorul localităţilor se poate circula dar cu dificultate.
Din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, s-a luat decizia de a se acţiona de urgenţă pe străzile din municipiul Galaţi. Sunt folosite pentru deszăpezire cinci autosărăriţe, trei autogredere, două încărcătoare frontale, 14 tractoare cu lamă şi perie, cinci camioane cu lamă şi şase buldoexcavatoare care acţionează pe străzile din cartiere. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Brăila: Alţi cinci pacienţi, salvaţi cu elicopterul SMURD şi ambulanţele însoţite de utilaje de deszăpezire Alţi cinci pacienţi din judeţul Brăila care reprezentau urgenţe medicale au fost salvaţi, luni, cu ajutorul elicopterului SMURD şi a ambulanţelor însoţite de utilaje de deszăpezire.