Cele mai citite
 


Galaţi: Şapte drumuri naţionale şi 19 judeţene, blocate de zăpadă şi viscol
luni, 6 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 6 feb /Agerpres/- Un număr de 26 drumuri, dintre care şapte naţionale, din judeţul Galaţi, sunt blocate din cauza zăpezii şi viscolului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă, 16 drumuri judeţene sunt blocate de zăpadă, iar pe trei drumuri judeţene circulaţia este îngreunată temporar.
Din cauza ninsorii abundente şi a sloiurilor care curg pe Dunăre, conducerea Punctului de Trecere Bac a luat decizia suspendării curselor pe timp de noapte şi a restricţionării celor pe timp de zi. Dacă până duminică cursele au încercat să menţină ritmul de 60 de minute între curse, începând de luni dimineaţă, se organizează numai patru curse pe zi, respectiv la 6.00, 10.00, 15.00 şi 17.00.
Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, în această dimineaţă a făcut o cerere pentru un elicopter SMURD pentru a transporta la Spitalul Judeţean Galaţi doi copii, unul de un an şi jumătate şi unul de 11 ani, din satul Cerţeşti. Serviciul de ambulanţă se află la copiii bolnavi încă de duminică, dar din cauza nămeţilor, ambulanţa nu mai poate ajunge la Galaţi, pe şosea.
Prefectul judeţului Galaţi a adăugat că efortul autorităţile s-a concentrat toată noaptea pe aducerea la Galaţi a călătorilor prinşi de zăpadă în trafic. Au fost aduse în cursul nopţii peste 40 de maşini care veneau către judeţ dinspre Oneşti şi Valea Prahovei.
Autorităţile locale caută soluţii pentru a deszăpezi 4,5 km din DJ 253, astfel încât echipele Electrica să poată repara un transformator defect şi să fie reluată furnizarea energiei electrice către 107 case din satul Călmăţui care nu mai au curent electric de duminică. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Galaţi: Bărbat în stare gravă, salvat cu elicopterul SMURD Un bărbat de 59 ani, din comuna Cuca, cu hemoragie digestivă, a fost transportat marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, în condiţiile în care DN 24 D care duce în localitate era blocat de zăpadă şi viscol.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Galaţi: Bărbat dializat şi cu grave probleme de sănătate, salvat cu şenilata Un bărbat de 75 ani, din localitatea Băleni, dializat şi cu probleme grave de sănătate, a fost salvat cu o şenilată ISU, care l-a transportat la o ambulanţă cu care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.