Cele mai citite
 


Argeş: Spitalele au rămas fără bani pentru salarii
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Argeş nu mai au fonduri pentru plata angajaţilor începând cu luna noiembrie, iar pentru luna octombrie sumele avute la dispoziţie acoperă doar parţial fondul de salarii, conform datelor furnizate vineri de liderul Sanitas Argeş, Doina Fănică.
La trei dintre cele 18 spitale din judeţ, respectiv Mozăceni, Leordeni şi Vedea, nu mai există niciun ban pentru plata salariilor în octombrie, în timp ce la alte cinci spitale sunt bani doar pentru acoperirea parţială a fondului de salarii. La celelalte unităţi sanitare există fonduri pentru acoperirea salariilor de bază în octombrie, însă fără plata unor sporuri.

În noiembrie, doar spitalul din Mioveni mai poate acoperi 20% din fondul de salarii, în cazul celorlalte spitale fondurile fiind epuizate.

Potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctorul Viorel Enache, există asigurări din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) că problema plăţii salariilor pentru octombrie va fi rezolvată şi se caută în continuare soluţii pentru următoarele luni.

În privinţa datoriilor restante, situaţia cea mai gravă se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, care are de achitat furnizorilor peste 18 milioane de lei. Reprezentanţii spitalului anunţau recent că numărul de pacienţi internaţi este mult mai mare decât baremul stabilit de CAS Argeş şi se caută soluţii pentru reducerea cheltuielilor pentru achiziţionarea de medicamente şi alimente.

Potrivit datelor prezentate de DSP Argeş, datorii înregistrează şi spitalele municipale din Câmpulung Muscel (1,6 milioane de lei) şi Curtea de Argeş (180.000 de lei), precum şi Spitalul de Pediatrie din Piteşti (700.000 de lei).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Mureş poate plăti doar 70% din salarii Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Florin Buicu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că angajaţii instituţiei vor primi pe 15 octombrie salariile de bază mai mici cu 30%, din cauza lipsei de fonduri.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Argeş: Secţia IV de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, redeschisă după ample lucrări de modernizare Secţia Pediatrie IV de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care deserveşte anual aproape 3.000 de pacienţi cu vârsta de până în 18 ani, a fost redeschisă, joi, după ample lucrări de modernizare.
Criza din Europa de Vest alimentează tulburări sociale la periferia estică a continentului Undele de şoc economice şi politice ale crizei financiare care a lovit Europa de Vest zguduie flancurile cel mai puţin prospere ale continentului, crescând presiunea asupra familiilor şi ţărilor din Europa de Est şi Balcani şi alimentând tulburări sociale, notează Wall Street Journal /WSJ/ în ediţia...
Timiş: Criza de personal blochează 400.000 de euro pentru modernizarea Spitalului judeţean Lipsa de personal din Spitalul Judeţean Timişoara a blocat realizarea unor investiţii de peste 400.000 de euro, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş modernizării secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a acestei unităţi spitaliceşti.
UPDATE Prefectul judeţului Argeş solicită demisia de onoare a şefei DSP şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, pentru proasta comunicare, precum şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti pentru proasta gestionare a crizei bebeluşilor.