Cele mai citite
 


MAI: O situaţie foarte dificilă din cauza condiţiilor meteorologice se înregistrează în judeţul Vrancea
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O situaţie foarte dificilă din cauza condiţiilor meteorologice se înregistrează în judeţul Vrancea, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, Mihai Capră, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
"Din informaţiile pe care le am de la prefect, zăpada depăşeşte un metru şi jumătate (...). Evident că acolo unde e vânturată şi troienită poate depăşi trei metri. Din păcate, ninge în continuare şi vom avea solicitări la Ministerul Transporturilor să ne asigure utilaje, freze, pentru a putea interveni nu numai pe drumuri naţionale, ci chiar şi pentru a asigura alimentarea cu provizii a localităţilor şi, evident, urgenţa numărul unu - urgenţele medicale", a spus Mihai Capră.
El a precizat că este afectată şi partea de sud a judeţului Buzău. "De asemenea, partea de sud a judeţului Buzău este afectată foarte serios Ialomiţa, parţial Călăraşiul şi, aşa cum vă spuneam, frontul atmosferic se deplasează spre vest. Ceilalţi prefecţi sunt în poziţii şi în funcţie de evoluţia vremii vor intra în dispozitiv. La ora 18,00 vom avea o videoconferinţă cu prefecţii, pentru a vedea exact care este situaţia, pentru că ştiţi din atenţionare că punctul maxim prognozat de ANM era astăzi după-amiază", a declarat secretarul de stat.
El a adăugat că lucrurile sunt sub control şi că, deşi blocarea atâtor drumuri naţionale şi judeţene le-a creat probleme oamenilor, violenţa notabilă a viscolului a forţat autorităţile să ia astfel de măsuri.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că sunt în misiune trei elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor care funcţionează cu echipaje SMURD.
"Cele trei elicoptere nu demult au început misiunile lor. Un elicopter de la Iaşi a avut o misiune. Misiunea a fost executată deja la limita judeţului Galaţi, în zona de nord a judeţului Galaţi, şi au fost deja evacuaţi doi pacienţi cu elicopterul de la Iaşi, iar la momentul actual este un elicopter în misiune într-o localitate Brazi, în judeţul Ialomiţa (...). Avem mai multe misiuni în aşteptare, totul depinde de condiţiile de vreme", a spus Raed Arafat.
El s-a referit şi la cazuri la care nu se poate ajunge deocamdată, printre care unul la Călăraşi şi altele în Ialomiţa şi Vrancea.
Arafat a amintit că cinci persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore din cauza hipotermiei: în judeţele Bihor, Botoşani, două persoane în judeţul Timiş, una în judeţul Vâlcea. El a precizat că numărul total al deceselor din cauza vremii se ridică la 39. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAI: Situaţia cea mai dificilă este în zona Afumaţi - Şindriliţa, din cauza zăpezii abundente Situaţia cea mai dificilă este în zona Afumaţi - Şindriliţa, unde stratul de zăpadă este impresionant, în unele zone ajungând la trei metri, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI)...
USL solicită premierului Ungureanu să-i demită pe prefecţii din mai multe judeţe afectate de zăpadă Uniunea Social Liberală îi solicită primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu demiterea prefecţilor din judeţele Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila şi Constanţa - judeţe afectate de căderile masive de zăpadă - pentru neîndeplinirea atribuţiilor sau împiedicarea îndeplinirii acestora de către...
Raed Arafat afirmă că mai sunt cazuri medicale la care accesul e dificil în mai multe judeţe Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că mai sunt cazuri medicale la care accesul este dificil, înregistrându-se probleme probleme în judeţele Buzău, Călăraşi, Vaslui, Vrancea.
Galaţi: Arafat a verificat condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter smurd care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.