Cele mai citite
 


MApN: Remorcherul maritim de salvare 'Grozavul' a început degajarea şenalului navigabil pe braţul Sulina
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Remorcherul maritim de salvare ''Grozavul'' a început luni dimineaţă operaţiunile pentru degajarea şenalului navigabil pe braţul Sulina, informează MApN printr-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, nava militară, cu un deplasament de 2.700 tone, având la bord un echipaj format din 40 de marinari, intervine pentru spargerea gheţii pe Dunăre, între porturile Sulina şi Tulcea. De asemenea, remorcherul fluvial 328 din Forţele Navale Române a reluat luni dimineaţă transportul de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.
Un detaşament de militari şi un autocamion DAC 6x6, din Batalionul 335 Artilerie, au desfăşurat luni o misiune de evacuare şi transport la Botoşani al unei femei care avea nevoie de dializă, aflată în comuna Călăraşi, jud. Botoşani.
O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu cinci militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focşani, a început la ora 12,00 o misiune de evacuare a două femei gravide, aflate în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea.
În judeţul Prahova, un detaşament format din 40 de militari de la Batalionul 21 Vânători de Munte acţionează în Gara Predeal, pentru deblocarea căilor de acces.
''În noaptea de duminică şi în dimineaţa zilei de luni, în judeţul Vrancea, s-a acţionat cu forţe şi mijloace pentru evacuarea de urgenţă a persoanelor care aveau nevoie de asistenţă medicală. Astfel, o maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj format din cinci militari, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, a încheiat în această dimineaţă misiunea de evacuare medicală a doi pacienţi din localitatea Balta Albă, judeţul Buzău. După o deplasare extrem de dificilă, pe un traseu pe care depunerile de zăpadă au depăşit frecvent doi-trei metri, salvatorii militari au reuşit să transporte cele două persoane la Râmnicu Sărat, locul de unde pacienţii au fost preluaţi de ambulanţele SMURD'', precizează comunicatul MApN.
Militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au reuşit să evacueze în seara zilei de duminică o femeie însărcinată din localitatea Vulturu, cu un vehicul tip MLI şi un autocamion 6x6 şi au însoţit ambulanţa până la spitalul din Focşani.
''Din ordinul ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, de pe întreg teritoriul ţării, sunt în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme preconizate pentru această perioadă. Personalul poate fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei. Prin structura de specialitate a Statului Major General, MApN monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă'', se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.