Cele mai citite
 


O fetiţă de 9 ani din SUA, supusă cu succes unei grefe multiple de şase organe
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă în vârstă de 9 ani din SUA a fost supusă cu succes unei grefe multiple de şase organe, dintre care una extrem de rară de esofag, a comunicat duminică Spitalul de copii din Boston, unde au avut loc intervenţiile, transmite AFP.
Alannah Shevenell suferea din 2008 de o "tumoare rară şi agresivă" care se extinsese la stomac, ficat, pancreas, esofag, intestinul subţire şi intestinul gros, făcând absolut necesară o grefă multiplă după ce toate tratamentele au eşuat.

Operaţia a durat 14 ore, iar organele au provenit de la un singur donator.

Micuţa pacientă a fost deja externată şi s-a întors acasă, în Maine, unde va putea trăi normal, a afirmat chirurgul Heung Bae Kim, directorul spitalului.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în SUA: Grefă de craniu şi de păr simultană cu o grefă de organe Chirurgii americani au anunţat că au efectuat pentru prima oară o grefă de craniu şi de păr în acelaşi timp cu o grefă de organe interne, un rinichi şi un pancreas, relatează vineri EFE.
O echipă de chirurgi americani a realizat prima grefă multiplă la o fetiţă Alannah are doar nouă ani şi suferea deja din cauza unei tumori 'monstru', care i-a afectat şase organe. Ţinând seama de urgenţa situaţiei, medicii au încercat imposibilul, realizând o grefă multiplă, relatează 7sur7.be.
Premieră în SUA: O femeie cu cinci transplanturi a putut aduce pe lume un copil perfect sănătos O femeie originară din Qatar, Fatema Al Ansari (26 de ani), beneficiara a cinci organe transplantate, a reuşit să aducă pe lume un copil absolut sănătos, la Miami. Este primul caz de acest gen în lume, au declarat medicii care au asistat naşterea prin cezariană, la conferinţa de presă susţinută miercuri...
Prima grefă de penis prevăzută în SUA pentru un soldat rănit în Afganistan Chirurgii americani se pregătesc să realizeze prima grefă de penis din SUA pentru un soldat rănit în Afganistan, care va deschide calea şi altor militari care au suferit astfel de răniri, a informat luni centrul spitalicesc universitar Johns Hopkins, citat de AFP.
SUA: Grefă totală de faţă, prezentată drept cea mai completă de până acum O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de faţă, piele cu pilozitate, urechi şi canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, se arată într-un comunicat transmis luni şi preluat de AFP.
Premieră mondială în SUA: transplant de ficat între doi pacienţi infectaţi cu HIV Medicii americani au anunţat miercuri că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului SIDA (HIV), la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicţiei de a efectua astfel de intervenţii chirurgicale, informează agenţia France Presse (AFP).