Cele mai citite
 


Pompierii militari, în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa din cauza ninsorii
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ajută persoanele aflate în dificultate, distribuie alimente şi băuturi calde celor aflaţi în nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din zonele afectate de temperaturile scăzute ce au condus la defecţiuni ale conductelor principale, informează un comunicat al IGSU remis, luni, AGERPRES.
"Numai în judeţul Călăraşi, au fost înregistrate mai multe evenimente ce au solicitat mai des decât de obicei calităţile umane şi capacitatea de intervenţie a pompierilor. Cinci copii cu vârste mici, care prezintă febră mare şi trebuie transportaţi de urgenţă la spital, vor fi preluaţi de o autospecială de descarcerare grea de la Lehliu Gară", se arată în comunicat.
Un alt caz s-a înregistrat în halta Dor Mărunt, unde un bărbat de 25 de ani, inconştient, căzut în zăpadă, a primit ajutor de la paramedicii SMURD din Lehliu Gară care se deplasează şi la o femeie 80 de ani cu insuficienţă respiratorie pe care o vor transporta la Spitalul Judeţean Călăraşi.
La Borcea a intervenit un echipaj de pompieri cu un autovehicul ARO pentru a prelua de urgenţă o persoană care necesită o operaţie. Va fi preluată şi o altă persoană cu probleme medicale din localitatea Jegălia.
O casă din Budeşti aparţinând unei femei de 81 de ani a fost acoperită de mai multe crengi de dimensiuni mari secţionate de ploaia îngheţată. Garda de Intervenţie din localitate a încheiat misiunea cu succes.
"Pentru preluarea a şase persoane surprinse de viscol în localitatea Drajna, un echipaj al Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat cu un autocamion de intervenţie. Oamenii au fost transportaţi de către cadrele militare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi la Slobozia, unde intenţionau să ajungă", informează IGSU.
În Lehliu Gară, aproximativ 150 de persoane surprinse în TIR-uri sau autoturisme de zăpezile abundente au fost conduse de pompierii militari către adăpostul amenajat în incinta primăriei unde autorităţile locale au oferit băuturi calde.
La Drajna şi Fundulea au fost, de asemenea, ajutate 43 de persoane afectate de viscol. Acestea au beneficiat de cazare în spaţii încălzite. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),...
Călăraşi: Pompierii au intervenit în ultimele zile la peste 60 de situaţii de urgenţă Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' al judeţului Călăraşi au intervenit, în perioada 13-16 aprilie, în peste 60 de situaţii de urgenţă.
Pompierii militari, în misiuni de ajutorare a populaţiei Un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie efectuează o misiune de salvare în localitatea Budeşti, judeţul Călăraşi, pentru a transporta la Bucureşti o gravidă de 27 de ani, se arată într-un comunicat al IGSU transmis vineri AGERPRES.
Aproximativ 400 de poliţişti au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat joi, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf...