Cele mai citite
 


Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei remis luni, traficul este îngreunat în Bucureşti, atât din cauza numărului mare de autoturisme din trafic, cât şi a condiţiilor meteorologice deosebite.
În cadrul unui comandament de iarnă, Sorin Oprescu a solicitat ca echipajele Poliţiei Rutiere să însoţească utilajele de deszăpezire care acţionează în baterii pe marile bulevarde.
Astfel, se va acţiona cu prioritate pe arterele din Urgenţă I, străzile principale de circulaţie, marile intersecţii, intrările/ieşirile din Bucureşti, dar şi pe trotuare, în zona gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.
Totodată, Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare ca după finalizarea intervenţiilor cu antiderapant, în condiţiile în care nu va mai fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire, să menţină un utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor, a pasajelor şi a podurilor din Capitală.
În cadrul comandamentului, primarul Capitalei le-a cerut reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să remedieze cât mai curând defecţiunile semnalate la semafoarele din: Rond Coşbuc, bd. Basarabia, bd. 1 decembrie, Şoseaua Colentina - str.Teiul Doamnei, Şoseaua Colentina-Strada Sportului, bd. Dacia, Calea Griviţei, Piaţa Montreal.
De asemenea, Sorin Oprescu le-a cerut ADP-urilor de sector să verifice zonele în care mai mulţi arbori au căzut, blocând carosabilul şi avariind mai multe autoturisme: Şos. Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţă la ASE , str. Judeţului nr. 15 ( Sector 2), aleea Sinaia nr. 4 (Sector 2), str. Ion Berindei nr. 9 (Sector 2), str. Maior Coravu nr. 26 (sector 2), Şoseaua Pantelimon nr. 235, bd. Basarabia nr. 116, str.Vatra Luminoasă nr.70, aleea Lotrioara nr.3 (Sector 3), aleea Mirea Mioara Luiza (sector 4), aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 (sector 4), str. Apusului nr. 67, bl.50 (sector 6), în cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.
La rândul lor, reprezentanţii RATB au arătat că, din cauza zăpezii căzute, 6 fire de contact s-au rupt, blocând astfel circulaţia mijloacelor de transport în comun, însă majoritatea avariilor au fost soluţionate.
În ceea ce priveşte oamenii fără adăpost, duminică noaptea în cele două centre ale Primăriei Capitalei erau găzduite 567 de persoane (420 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din Theodor Pallady şi 147 în centrul de la Berceni).
Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese: Sfântul Constantin, nr. 8, sector 1; Calea Griviţei, nr. 216, sector 1; Agricultori, nr. 44, sector 2; B-dul Dacia, nr. 196, sector 2; Calea Ferentari, nr. 91, sector 5; Sediul DGASMB, str. Foişorului 56-58; Policlinica socială din str. Dristorului 81-88.
Potrivit raportului inspectorilor PMB, noaptea trecută, operatorii de salubritate au acţionat atât pe arterele principale de circulaţie, cât şi pe cele de legătură, în special prin pluguire.
În mai multe rânduri, carosabilul a fost tratat cu soluţii ori materiale antiderapante, însă ninsoarea care a căzut permanent a acoperit imediat carosabilul cu zăpadă.
S-a acordat atenţie deosebită pantelor/rampelor şi podurilor/pasajelor, precum şi intrărilor în spitale şi instituţii publice de interes social. Totodată, pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată.
De asemenea, s-a lucrat foarte puţin la degajarea zăpezii din staţiile RATB, refugiile de tramvai şi zona trecerilor de pitoni.
La ora 6,00, toate arterele principale de circulaţie erau acoperite de zăpadă, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de iarnă.
Potrivit raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, în zilele de sâmbătă şi duminică, la Serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate 1.212  de solicitări pentru asistenţă medicală.
Totodată, începând de duminică până luni la ora 7,00 au fost înregistrate alte 371 de solicitări, din care: 236 urgenţe, 7 fracturi, un căzut în stradă, 32 persoane fără adăpost cazuri sociale. Acestea din urmă au fost transportate la adăposturile sociale şi au primit îngrijiri medicale.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe bd. Regina Elisabeta, la intrarea în incinta Universităţii s-a desprins un fragment de gheaţă de pe acoperiş şi a căzut pe baraca firmei ce asigura paza Universităţii, după care a lovit o tânără care intenţiona să intre în clădire.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, dar victima a refuzat transportarea la spital şi comunicarea datelor. AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...
Primarul general le-a cerut operatorilor să intensifice tratamentele cu antiderapant pentru combaterea poleiului Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă convocat vineri seară ca, începând cu ora 4,00, să fie intensificate tratamentele cu antiderapant, având în vedere că meteorologii au avertizat că spre dimineaţă există posibilitatea ca în Bucureşti...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Primarul Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor din zona şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze în noaptea de luni spre marţi cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi instituţii...
UPDATE Peste 300 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la SABIF Peste 300 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), a anunţat, duminică, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul Comandamentului de iarnă.