Cele mai citite
 


Prof. dr. Florea Iordăchescu: Părinţii trebuie să evite să îi scoată pe copii afară la temperaturi foarte scăzute
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Părinţii trebuie să evite să îi scoată pe copii afară din casă la temperaturi foarte scăzute şi atunci când este vânt, a declarat luni pentru AGERPRES prof. dr. Florea Iordăchescu de la Spitalul de Copii Budimex.
"Este preferabil ca părinţii să ţină copiii în casă îmbrăcaţi adecvat, să deschidă sau să întredeschidă fereastra", a recomandat medicul.
Copiii trebuie să mănânce normal şi să aibă o alimentaţie echilibrată, cu aport de minerale şi vitamine şi un regim alimentar cât mai variat, a mai spus medicul.
În condiţiile în care un copil răceşte, până la consultul unui medic, părinţii pot administra antiinflamatorii sau antitermice, a spus prof. dr. Florea Iordăchescu, atrăgând atenţia însă că acum în această perioadă sunt multe viroze cu probleme respiratorii, iar părinţii nu trebuie să administreze antibiotice până la examenul medicului.
Având în vedere că este gheaţă, părinţii trebuie să-i ferească pe copii de traumatisme, a mai spus prof. dr. Florea Iordăchescu. AGERPRES/(A-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Carenţa şi excesul de vitamine Lipsa vitaminelor din alimentatie provoaca tulburari grave ale organismului, numite boli de carenta. Lipsa totala a unei vitamine se numeste avitaminoza si poate duce chiar la deces. De cele mai multe ori, apare o lipsa partiala a vitaminelor, cunoscuta sub numele de hipovitaminoza, iar tulburarile metabolice...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Cum poate deveni masa o distracţie zilnică pentru copiii pretenţioşi Toţi părinţii se confrunta la un moment dat cu subiectul alimentaţiei copiilor, în special odată ce aceasta trebuie să fie tot mai diversificată. Copii necesita numeroase vitamine şi minerale pentru o dezvoltare armonioasă, însă nu mulţi dintre ei acceptă schimbările de alimentaţie, mamele...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Dr Florea Iordăchescu: Pe frig se impune o alimentaţie echilibrată În perioada friguroasă, alimentaţia pentru copii trebuie să fie echilibrată, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Florea Iordăchescu - reprezentant al Departamentului de Pediatrie al Spitalului de copii 'Marie Curie'.
Regim diaree la copil Diareea la copil poate fi pusa pe seama unor boli, infectii, alergii alimentare, antibiotice sau a consumului de fructe in exces. Diareea poate fi agravata de alimentatie , iar unele tipuri pot fi tratate cu ajutorul unui regim alimentar.