Cele mai citite
 


Piaţa şi politicile privind produsele farmaceutice în România
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Academică Română (SAR) argumentează în raportul 'Sfârşitul medicamentelor? O analiză a pieţei şi politicilor privind produsele farmaceutice în România' că nu atât evoluţia pieţei globale sau costul în creştere pentru cercetarea-dezvoltarea de medicamente sunt factorii care împovărează bugetul Sănătăţii, ci vechile deficienţe de sistem, precum deciziile opace şi intempestive în stabilirea preţurilor, alocarea distorsionată a fondurilor în sistem, procese care nu urmăresc nevoile reale din societatea românească actuală.
SAR pune în discuţie câteva soluţii pentru a evita o adevărată criză a medicamentelor - criza care abia de aici înainte este posibil să survină cu adevărat - şi pentru a face alocarile de fonduri mai previzibile, transparente şi eficace.

Dezbaterea organizată de SAR cu participarea principalilor actori de pe piaţa farmaceutică, privind modul în care se alocă resursele publice între medicamente şi alte servicii medicale, pe de o parte, şi între medicamente generice şi originale, pe de altă parte se va desfăşura luni, 28 septembrie.

Firmele multinaţionale producătoare de medicamente se confruntă cu explozia costurilor de cercetare şi dezvoltare: în acest deceniu a devenit de câteva ori mai scump să pui un medicament nou pe piaţă decât în urmă cu un deceniu. De partea cealaltă, guvernele, lovite în bugete de criza globală, se luptă din greu să asigure cetăţenilor un acces cât de cât echitabil la asistenţă medicală, inclusiv la medicamente de ultimă generaţie. Această dilemă socială este de multe ori interpretată ca o dispută între produsele patentate vs. generice, însă problemele reale sunt mult mai complicate decât atât.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mihai Laurenţiu (APMGR): Politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic afectează pacienţii şi o ramură importantă a economiei Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Mihai Laurenţiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic prin obligativitatea achitării taxei Clawback de către producători afectează...
Setrio Soft lansează GoPharma - primul marketplace online B2B pentru industria farmaceutică Setrio Soft lansează GoPharma, primul marketplace online B2B pentru distribuitori, farmacii şi producători, anunţă joi compania, care a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 10,2 milioane lei şi vizează pentru 2016 o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei.
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
Consiliul Concurenţei a amendat Bayer, Sintofarm şi mai mulţi distribuitori cu 51,52 milioane de lei Consiliul Concurenţei a amendat companiile farmaceutice Bayer şi Sintofarm şi mai mulţi distribuitori cu 51,52 milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru încheierea unor înţelegeri privind interzicerea exportului de produse ale celor doi producători.
O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate BusinessMark a organizat cea de-a treia ediție a Health Forum, care a avut loc pe 12-13 aprilie 2016, la Hotel Novotel din București. În cadrul Health Forum s-au punctat tendințele din domeniul sanitar și farmaceutic, fiind punctate cele mai recente schimbări în ceea ce privește vânzările de medicamente...