Cele mai citite
 


Ritli Ladislau: FMI insistă şi ne-a recomandat să continuăm elaborarea noii legislaţii a sănătăţii
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va elabora un nou proiect al legii sănătăţii, acesta urmând să fie finalizat până la sfârşitul anului, a anunţat ministrul Ritli Ladislau.
"FMI insistă şi ne-a recomandat să continuăm elaborarea noii legislaţii, cu o prudenţă mai mare decât până acum şi cu o consultare mai largă a profesorilor şi a bolnavilor. Noi ne-am angajat ca până la mijlocului anului să avem un proiect", a spus Ritli.
Potrivit ministrului Sănătăţii, se va face o mai bună promovare a propunerilor noii legi pentru a nu exista interpretări greşite.
"Pachetul de bază va funcţiona pe două niveluri, reglementarea consumului, respectiv prescrierii medicamentelor strict pentru afecţiunile pentru care a fost autorizat medicul. De asemenea reducem numărul de zile de spitalizare, unde cu foarte mult depăşim media europeană. La intervenţiile chirurgicale în alte zone oamenii stau doar două zile pentru spitalizare", a adăugat Ritli.
Ministrul a precizat că proiectul noii legi va fi trimis la Parlament, urmând să fie introdusă o sumă mică pentru asigurarea coplăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Pachetul bazal de servicii medicale, în faza de revizuire Ministerul Sănătăţii se află în faza de revizuire a pachetului bazal de servicii, în conformitate cu acordul pe care ţara noastră l-a încheiat cu organismele internaţionale.
Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat luni că, în urma consultării pe care a avut-o cu premierul Emil Boc privind noua lege a Sănătăţii, ar putea fi două versiuni: fie amendarea vechiului act normativ, dar sunt deja prea multe amendamente, fie un proiect nou.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Buşoi (PNL) solicită demararea de urgenţă a unei campanii naţionale de promovare a cardului de sănătate Prim vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a solicitat, miercuri, Guvernului, demararea "de urgenţă" a unei campanii naţionale de promovare a cardului de sănătate, apreciind că până acum nici Guvernul, nici Ministerul Sănătăţii nu s-au implicat activ în informarea cetăţenilor cu privire la utilizarea cardului...
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...