Cele mai citite
 


Sibiu: Mamele care nu se pot interna alături de copiii lor cer un nou spital de Pediatrie
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele peste o mie de mame din Sibiu care au semnat petiţia on-line, solicitând spitalizare alături de copiii lor la Spitalul de Pediatrie din oraş, au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că sunt hotărâte să continue demersurile pentru a rezolva problema lipsei de paturi pentru aparţinători sau pentru construcţia unui spital nou.
"Demersurile noastre vor continua, în vederea obţinerii rezolvării complete şi pe termen lung a problemelor prezentate în scrisoarea deschisă.
Salutăm pe această cale, sprijinul de care comunitatea mamelor s-a bucurat din partea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacientului şi a Asociaţiei Mame pentru Mame", se arată în comunicat.
Un număr de 20 de reprezentante a mamelor nemulţumite au decis sâmbătă, în timpul întâlnirii avute cu medicii de la Pediatrie, că îi vor susţine pentru construirea în municipiu, a unui spital nou, în care să încapă atât copiii bolnavi, cât şi mamele acestora, care să le fie alături pe durata spitalizării.
"S-a discutat şi hotărât unanim că un spital nou de Pediatrie pentru o comunitate cum e Sibiul este imperios necesar şi că vom susţine această iniţiativă. (...) Dorim să precizăm că petiţia şi demersurile noastre nu au urmărit denigrarea corpului medical al Spitalului de Pediatrie. Suntem conştiente de eforturile susţinute ale administraţiei locale din ultimii ani pentru dezvoltarea acestei instituţii, dar şi de limitele impuse de spaţiul impropriu în care spitalul este găzduit", sunt de părere mamele nemulţumite.
Deocamdată, conducerea Spitalului de Pediatrie a luat în calcul că invite în Consiliul de Administraţie, un reprezentant al mamelor din Sibiu, constituite într-o asociaţie. Mamele solicită atât prezenţa lor alături de copii, dar şi interzicerea legării copiilor de pat, practică încă întâlnită, conform acestora, în spitalul sibian. Mamele au cerut conducerii Pediatriei, să le accepte în continuare donaţiile de haine şi jucării.
După protestul lansat pe Internet al mamelor care nu pot fi internate alături de copiii lor, deputatul PDL, Raluca Turcan a anunţat că se solidarizează cu acestea şi va transmite un memoriu la Ministerul Sănătăţii urmând să depună o interpelare în Parlament pentru a ajuta la conştientizarea problemei şi a identifica soluţii pentru rezolvarea ei.
Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a reacţionat, zilele trecute, la iniţiativa mamelor, afirmând, într-un comunicat transmis presei, că este "justificată" petiţia acestora şi că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.
Spitalul de Pediatrie a mai anunţat că va beneficia în acest an de sprijinul Primăriei, cu ajutorul căreia va face investiţii pentru suplimentarea paturilor pentru aparţinători, prin extinderea de spaţii.
Singurul spital pentru copii din municipiul Sibiu poate interna doar o treime din mamele ale căror copii se află la tratament, conform datelor statistice din anul 2011.
"În cursul anului 2011, din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9.117 copii bolnavi şi 2.680 mame însoţitoare, din care 718 au beneficiat de condiţii hoteliere peste standardul prevăzut de lege", se mai arată în comunicatul Spitalului de Pediatrie.
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a anunţat vineri că susţine demersul făcut de Grupul de iniţiativă al mămicilor din Sibiu şi Asociaţia "Mâini Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi însoţit pe perioada spitalizării.
Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, "copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora", a precizat organizaţia. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)

.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: 935 de mame cer Primăriei să le permită internarea în spitalul de pediatrie, alături de copiii lor Un număr de 935 de mame din Sibiu au semnat o petiţie on-line adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă, conform petiţiei, nu este permis din lipsă de spaţiu, conform unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES...
Sibiu: Raluca Turcan, solidară cu protestul mamelor care nu se pot interna cu copiii lor Deputatul PDL Raluca Turcan s-a alăturat iniţiativei celor peste 1.000 de mame care au semnat o petiţie online adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă nu este permis, din lipsă de spaţiu.
Sibiu: Conducerea Spitalului de Pediatrie consideră "justificată" petiţia mamelor nemulţumite Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu consideră "justificată " petiţia celor peste 900 de mame nemulţumite de faptul că nu s-au putut interna alături de copiii lor, anunţând, în context, faptul că va analiza posibilitatea suplimentării cu paturi destinate aparţinătorilor.
Sibiu: În premieră, medicii de la Pediatrie protestează împreună cu copiii şi părinţii acestora Pentru prima dată, medicii de la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, singurul de acest gen din judeţ, anunţă că vor ieşi în stradă, alăturându-se protestului mamelor şi al copiilor, cerând toţi construirea unui spital nou în oraş, a confirmat luni, pentru AGERPRES, dr. Ioana Mătăcuţă, purtătoarea...
Sibiu: Mamele se pot interna cu copiii la Infecţioase, în urma avertizării Ministerului Sănătăţii Mamele se pot interna la cerere, cu copiii bolnavi, în Secţia de Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, ca urmare a avertizării emise de Ministerul Sănătăţii către acest spital, în urma numeroaselor plângeri înregistrate de părinţi.
Sibiu: Pentru prima dată, părinţii vor face un miting cerând un spital nou pentru copii Pentru prima dată, 200 de părinţi, reuniţi într-un grup, care solicită construcţia unui spital nou de pediatrie cu condiţii optime pentru copiii lor, au cerut aprobare Primăriei Sibiu pentru organizarea unui miting, pe 1 iunie, a declarat pentru AGERPRES, una dintre mame, organizatoare a acţiunii de...