Cele mai citite
 


Următoarea misiune de evaluare a FMI este programată la sfârşitul lunii aprilie
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Monetar Internaţional /FMI/ a încheiat cu un acord a patra evaluare a acordului preventiv cu România, iar următoarea misiune de evaluare este programată pentru sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai.
Autorităţile române îşi menţin angajamentul ferm de a reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB în termeni ESA (incluzând angajamentele de plată şi bugetele unor companii subvenţionate) şi continuă să vizeze un deficit cash de 1,9% din PIB sau de 2,1% din PIB dacă sunt incluse şi cheltuielile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii /PNDI/.
De asemenea, cele două părţi au convenit parametrii cheie ai itinerariului de parcurs către dereglementarea preţurilor în domeniul electricităţii. Preţurile pentru consumatorii industriali vor fi eliminate treptat până la finele anului 2013, iar pentru populaţie vor fi ajustate gradual, urmând să ajungă la nivelul de piaţă în anul 2017 şi nu în 2015 cum se convenise iniţial.
Autorităţile române îşi menţin totodată angajamentul de a implementa o reformă comprehensivă în domeniul sanitar şi de a face reforme accelerate în privinţa întreprinderilor de stat, inclusiv vânzarea unor pachete minoritare sau majoritare de acţiuni.
'Faceţi să meargă bine companiile de stat, ca să nu mai daţi oamenii afară', a afirmat şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks. El a spus că marea parte a concedierilor în întreprinderile de stat a fost efectuată deja, dar ar putea urma altele în întreprinderile miniere.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Jeffrey Franks: Nu ar fi nicio tragedie dacă nu sunteţi gata să aderaţi la Zona Euro în 2015 (INTERVIU) România a realizat pentru prima oară ţinta la arierate, iar închiderea spitalelor nu a fost cerută de Fondul Monetar Internaţional, ci este o decizie a Guvernului român, a afirmat, luni, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, într-un interviu acordat AGERPRES.
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
Ţinta de deficit bugetar ESA se menţine la 3% din PIB; FMI consideră că va fi îndeplinită Politicile fiscale pentru acest an implementate de România sunt corespunzătoare, iar până la finele anului estimăm atingerea ţintei de deficit bugetar stabilită, de cel mult 3% din PIB, conform metodologiei europene (ESA), dacă lucrurile continuă astfel, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de...
Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere cu partenerii financiari internaţionali, finalizate Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Monetar Internaţional au finalizat sâmbătă Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere, documentele care concretizează negocierile care au avut loc în cadrul celei de-a şasea evaluări a acordului dintre FMI şi România.
Franks (FMI): Absorbţia efectivă a fondurilor europene rămâne descurajantă Absorbţia efectivă a fondurilor europene puse la dispoziţia României rămâne descurajantă, iar prevenirea risipei fondurilor europene şi prioritizarea utilizării acestora este esenţială, a declarat luni, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.