Cele mai citite
 


Vrancea: Record istoric de ninsoare în Focşani
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În municipiul Focşani s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, un record istoric de ninsoare, informează Staţia Meteo Focşani.
Astfel, stratul mediu de zăpadă este de 65 centimetri cu aproximativ 8 centimetri faţă de recordul istoric, înregistrat în ianuarie 1985 la aceiaşi staţie.
De asemenea, în Vrancea stratul mediu de zăpadă ajunge la 95 centimetri în zona de munte, în Comuna Nereju, dar şi lângă Focşani, în comuna Goleşti unde se înregistrează un strat mediu de 90 centimetri de zăpadă. În Vrancea vântul bate cu 28 kilometri/oră, iar rafalele de vânt ajung la 44 kilometri/oră.
În aceste condiţii, toate drumurile naţionale din Vrancea sunt închise, şcolile şi instanţele de judecată fiind, de asemenea, închise.
Consiliul Judeţean Vrancea informează că pe un număr de 24 de drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, iar pe 15 tronsoane din cele 34 de drumuri judeţene circulaţia este blocată, temporar.
'Din păcate, pe multe drumuri judeţene nu se poate circula datorită faptului că toate drumurile naţionale sunt blocate şi utilajele de deszăpezire nu pot ajunge pe drumurile gestionate de către Consiliul Judeţean Vrancea. Pentru deblocarea drumurilor judeţene se acţionează cu trei autofreze, două autogredere, 16 lame şi două încărcătoare. De asemenea, două TAF-uri acţionează pentru scoaterea autoturismelor şi a altor utilaje rămase blocate în nămeţi', se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Vrancea.
În condiţii de 'cod portocaliu', autorităţile din oraşele şi municipiile din judeţ fac cu greu faţă situaţiei.
Primarul oraşului Panciu, Ion Petre a făcut, luni dimineaţă, un apel la toţi cetăţenii din Panciu 'să dea dovadă de spirit civic şi solidaritate în această situaţie dificilă în care se găseşte comunitate'. Ion Petre le-a solicitat tuturor cetăţenilor din zona centrală să iasă în stradă şi să dezăpezească trotuarele şi parcările.
La rândul său primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi susţine că aşa o iarnă nu i-a fost dat să vadă.
'Eu nu ţin minte să fi fost atât de multă zăpadă în Focşani. Asigurăm funcţionalitatea spitalelor, circulaţia pentru salvări şi transportul în comun pe arterele principale', ne-a declarat primarul.
Pentru ca bolnavii să poată beneficia de ajutor medical, edilul a pus la dispoziţie un buldoexcavator care să meargă înaintea maşinii de salvare.
'Când avem o urgenţă medicală avem la dispoziţie un buldoexcavator care ajută salvarea să intre. Am vorbit cu şoferii de pe maşini şi mi-au spus că nu sunt probleme mari. Se circulă în condiţii de iarnă, dar ajungem la urgenţe', a declarat Bacinschi. AGERPRES/(AS-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea : ISU intervine pentru transportul unei gravide din Bogza la spitalul din Focşani O femeie gravidă, în vârstă de 24 de ani, va fi preluată, duminică, de la locuinţa sa situată în localitatea vrânceană Bogza, pentru a fi transportată la spitalul din Focşani de un autovehicul cu şenile aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Vrancea: Consiliul Judeţean a alocat 100.000 lei pentru repararea acoperişului de la Spitalul Judeţean Consilieri judeţeni din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea au aprobat marţi, în cadrul unei şedinţe de îndată, aprobarea sumei de 100.000 de lei pentru repararea acoperişului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani prăbuşit în această inundaţie ca urmare a căderilor masive...
Vrancea: Trei drumuri naţionale şi 11 judeţene sunt închise preventiv; 5 situaţii de urgenţe medicale au fost rezolvate Trei drumuri naţionale şi 11 drumuri judeţene erau închise preventiv luni seara, a declarat pentru AGERPRES căpitan Cristina Duţă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea. Conform acesteia, toate cele cinci urgenţe medicale au fost rezolvate, pacienţii ajungând la spital, iar la ora 19...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...