Cele mai citite
 


Al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "Abordarea multidisciplinară a pacientului cu diabet, la 90 de ani de la prima injecție cu insulină"
marţi, 7 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când injecția cu insulină a fost folosită pentru prima dată pe un pacient pentru tratarea diabetului. Acest moment important din istoria medicinei se întâmpla imediat după ce românul Nicolae Paulescu a descoperit insulina, la sfârșitul anului 1921, în urma unor lungi studii experimentale.

Drept tribut, al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ce se va desfășura în perioada 07 – 09 noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, va avea ca temă "Abordarea multidisciplinară a pacientului cu diabet, la 90 de ani de la prima injecție cu insulină".
 
Federația Internațională de Diabet avertizează că principalele cauze de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu diabet sunt complicațiile diabetului. La nivel global, se estimează că aproximativ 4 milioane de oameni pe segmentul de vârstă 20-79 ani au murit în urma complicațiilor diabetului în 2010. În consecință, complicațiile diabetului reprezintă o prioritate în managementul bolii.
 
”În cadrul Congresului se va atrage atenția asupra faptului că, deși Programul național de diabet asigură accesul neîngrădit la o medicație specifică de cea mai bună calitate, ”pachetele" de îngrijire a pacienților cu complicații sunt absente” a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
La al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, reputați specialiști din țară și străinătatevor dezbate principalele complicații ale diabetului: retinopatia, nefropatia, neuropatia, bolile cardiovasculare și leziunile piciorului. Alte subiecte de interes legate de diagnosticarea, tratamentul și prevenția diabetului vor fi abordate și în sesiunile dedicate asistentelor educatoare și pacienților.
 
Pentru mai multe informații legate de participarea la al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, vizitați site-ul: www.federatiaromanadiabet.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Al X-lea Congres al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Specialişti de renume internaţional ai vieţii medicale dezbat la Cluj-Napoca, la al X-lea Congres al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care se desfăşoară joi şi vineri, principalele complicaţii ale diabetului - retinopatia, nefropatia, neuropatia, bolile cardiovasculare şi leziunile...
AL XIII-LEA CONGRES AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE DIABET NUTRIŢIE ŞI BOLI METABOLICE - Consolidarea colaborării interdisciplinare, o prioritate pentru îmbunătățirea îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat Speakeri internaționali, sesiuni multidisciplinare, cooperare, inițiative educaționale – sunt elementele definitorii ale ediției 2015 a Congresului Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Peste 400 de participanţi, la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice 2014 Peste 400 de medici au luat parte la sesiunile ştiinţifice din cadrul Congresului Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), desfăşurat anul acesta, în luna noiembrie, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca.
Al 41- lea Congres Național al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – Perspective și provocări în diabetul zaharat Dinamism, cercetare, studii, știință, educație, implicare – acestea sunt cuvintele cheie sub care se va desfășura în acest an cel de-al 41-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul va avea loc în perioada 20-23 mai 2015, la Sibiu (Hotel Ramada)...
Al 40-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – un tribut adus diabetologiei româneşti Congresul Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cea mai aşteptată şi importantă manifestare dedicată diabetologiei româneşti, se apropie cu paşi rapizi. Startul celei de-a 40-a ediţii a acestui eveniment, cu o lungă tradiţie în palmaresul evenimentelor medicale...
Speakeri internaţionali şi naţionali de renume, informaţii de ultimă oră la cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de diabet, cu 1,5 milioane de persoane care suferă de această boală.