Cele mai citite
 


Administraţia Obama va creşte finanţarea pentru cercetările privind Alzheimer
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia preşedintelui american Barack Obama intenţionează să consacre peste o jumătate de miliard de dolari unor programe de cercetare privind boala Alzheimer, în speranţa de a reuşi să contracareze o afecţiune ce ameninţă să devină definitorie pentru generaţia 'baby-boom', acum pe cale de îmbătrânire, relatează marţi Associated Press.
Nu toţi aceşti bani au nevoie de aprobarea Congresului. Marţi urmează să fie anunţat oficial un plan prin care Institutul naţional al sănătăţii /NIH/ va consacra alte 50 de milioane de dolari cercetărilor cu privire la Alzheimer pe 2012.

În prezent, NIH cheltuieşte 450 de milioane de dolari anual pe cercetările privind boala Alzheimer, iar săptămâna viitoare, când va propune următorul buget, preşedintele Obama va solicita 80 de milioane de dolari suplimentari pentru aceste cercetări, în 2013, a menţionat directorul institutului, dr. Francis Collins.

Aceste măsuri se înscriu în demersurile administraţiei vizând punerea la punct a primului Plan naţional pentru Alzheimer, care va combina cercetările pentru stabilirea de tratamente mai eficiente împotriva demenţei cu măsuri menite să ajute familiile bolnavilor să facă faţă situaţiei actuale. Pe lângă cercetările biomedicale, administraţia va mai propune alocarea a 26 milioane de dolari pentru 'alte scopuri' în cadrul planului aflat încă în lucru, între care susţinerea celor care au grijă de bolnavi.

'Nu mai putem aştepta' - a subliniat într-o declaraţie ministrul american al sănătăţii, Kathleen Sebelius. 'Reducerea poverii pe care o reprezintă boala Alzheimer pentru pacienţi şi familii constituie o prioritate naţională'.

Peste 5 milioane de americani suferă de Alzheimer sau forme asociate de demenţă, iar în lipsa unor progrese în plan medical acest număr s-ar putea cel puţin dubla până în 2050. În prezent, spitalele şi azilele facturează anual 180 de miliarde de dolari pentru cazuri de Alzheimer.

Comparativ, pentru cercetările consacrate SIDA guvernul american cheltuie aproape 3 miliarde de dolari, în condiţiile în care 1.1 milioane de americani sunt seropozitivi.

La o reuniune desfăşurată în ianuarie, consilieri ai guvermului federal în probleme legate de Alzheimer au apreciat că, pentru a putea spera la un impact pozitiv real, ar fi nevoie de investiţii în cercetare de până la 2 miliarde de dolari pe an.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
DOCUMENTAR: Alois Alzheimer, 100 de ani de la moarte Boala Alzheimer, afecţiune neurodegenerativă progresivă, care afectează celulele creierului şi pe cele ale coloanei vertebrale, cauzând un proces de deteriorare progresivă a funcţiilor cognitive (atenţia, percepţia, memoria, etc.), a fost pentru prima dată descrisă de către psihiatrul şi neuropatologul...