Cele mai citite
 


Crucea Roşie lansează proiectul Banca de Alimente
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Crucea Roşie Română va lansa proiectul Banca de Alimente duminică, 27 septembrie, în Bucureşti şi în 13 judeţe din ţară: Argeş, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Bihor, Sibiu şi Suceava, Vrancea.

Banca de Alimente a Crucii Roşii Române reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Bucureşti şi din ţară. Distribuţia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de către filialele de Cruce Roşie precum şi de către DGASPC-urile de sector sau din judeţe.

'Este regretabil că în prezent în România există zeci de mii de?oameni care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, printr-un gest simplu, poate să acorde un ajutor celor dezavantajaţi, care nu îşi pot procura singuri hrana. Crucea Roşie Română, prin proiectul Banca de Alimente, oferă ocazia de a se implica direct tuturor celor care doresc alinarea suferinţei persoanelor vulnerabile. Te simţi minunat să fii generos! Împreună putem hrăni un vis, o lume fără foame!', a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.

Proiectul Banca de Alimente beneficiază de susţinerea companiilor de telefonie mobilă Cosmote, Orange şi Vodafone care au pus la dispoziţie un număr comun de sms 877 pentru donaţii de 2 euro/sms (nu se percepe TVA) şi reţeaua de telefonie fixă Romtelecom - număr de apel 0900 900 902 pentru donaţii de 2 euro/apel (nu se percepe TVA).

Se mai pot face donaţii online pe site-ul securizat www.crucearosie.ro sau în contul RO65RNCB009011191838000 BCR Lipscani.

Pentru a face cunoscut proiectul Banca de Alimente, Crucea Roşie Română în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune vor organiza sâmbătă, 26 septembrie, Gala Crucii Roşii Române, un eveniment cu scop caritabil în beneficiul persoanelor vulnerabile. Acest eveniment face parte dintr-o serie de acţiuni de colectare de fonduri şi alimente neperisabile, iniţiate de Crucea Roşie Română pentru implementarea proiectului 'Banca de Alimente'.

Gala Crucii Roşii vine ca o continuare firească a Teledonului organizat de Crucea Roşie Română şi TVR în 2007, care a avut ca beneficiari populaţia în vârstă cu venituri foarte mici din întreaga ţară. 67 de proiecte sociale au beneficiat, datorită acestui teledon, de o finanţare în valoare totală de 640.291 lei.

Evenimentul din acest an va fi prezentat de Iuliana Tudor, voluntar al Crucii Roşii Române şi va fi transmis în direct, atât pe postul naţional de televiziune, cât şi pe TVR Internaţional, în intervalul orar 21,10 - 24,00. La eveniment vor participa personalităţi din diferite domenii: artişti, oameni de afaceri, sportivi, oameni din mass-media, precum şi colaboratori ai Crucii Roşii Române care susţin proiectul Banca de Alimente.

Strângerea de fonduri pentru susţinerea acestui proiect se va face printr-o licitaţie interactivă între spectatori şi telespectatori.

În platou vor fi expuse obiecte oferite cu generozitate de diverse personalităţi: manuscris poezie 'Rugă pentru părinţi' - Adrian Păunescu; caricatură cu autograful lui Richard Clayderman, realizată de Ştefan Popa Popa's; tricou oficial al reprezentativei naţionale de fotbal de la EURO 2008, semnat de toţi jucătorii; mingea oficială EURO 2008 semnată de toţi jucătorii echipei naţionale; tricourile 'Score for the Red Cross' ale lui Cristian Chivu şi Adrian Mutu de la EURO 2008 cu autograf; pictura - 'Câmp cu flori' (2009) - de Nicolae Blei; eşarfa lui Florin Piersic; Şampanie Moet & Chandon Imperial având ambalajul încrustat cu cristale Swarovski.

Proiectul Banca de Alimente va demara duminica, 27 septembrie, în magazinele Carrefour Orhideea şi Mega Image Ion Mihalache, unde personalităţi şi voluntari de onoare ai Crucii Roşii Române, precum Margareta Pâslaru şi Răzvan Lucescu, vor da startul donaţiilor de produse alimentare pentru beneficiarii proiectului .

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gala Crucii Roşii - 'Hrăneşte un vis, o lume fără foame' Artişti, oameni politici şi de afaceri, sportivi şi jurnalişti vor fi prezenţi, sâmbătă seara, la Gala Crucii Roşii, eveniment care îşi propune strângerea de fonduri pentru derularea proiectului 'Banca de alimente', lansat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, sub sloganul 'Hrăneşte un...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...