Cele mai citite
 


Australia: Un leu a fost operat de cancer la testicule
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii veterinari de la o grădină zoologică australiană au realizat o intervenţie chirurgicală inedită pentru a salva un leu mascul. Bolnav de cancer la testicule, animalul a fost nevoit să-şi sacrifice puţin din bărbăţie ca să-şi prelungească viaţa, scrie 20minutes.ch.
O operaţie realizată pe singurul leu mascul de la grădina zoologică din Adelaide (sudul Australiei) a emoţionat presa locală. De circa două luni, îngrijitorii au observat că ceva nu este în regulă cu Mujambi. Leul de şase ani, cântărind 160 kg, nu prea avea poftă de mâncare, îi năpârlea coama şi avea ganglioni umflaţi. 'Era letargic şi vomita din când în când', a spus Ian Smith, medic veterinar al grădinii zoologice. Testele de sânge au arătat că Mujambi avea un nivel ridicat de estrogeni (hormoni feminini), ceea ce sugera că avea cancer la testicule, relatează canalul public ABC. După o operaţie destul de periculoasă care a durat trei ore şi care a mobilizat circa 15 persoane, leului i-a fost extirpat un testicul.

Doctorul Smith consideră că Mujambi se va reface bine după extirpare, fiind de părere că acest tip de tumoră localizată nu s-a răspândit în alte părţi ale organismului animalului. S-au efectuat totuşi teste complementare (biopsie la rinichi şi ficat), iar rezultatele sunt aşteptate săptămâna viitoare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...
Prima înlocuire de călcâi din lume efecutată cu ajutorul unei imprimante 3D O echipă de medici din Australia a utilizat o imprimantă 3D, într-o procedură în premieră mondială, pentru a înlocui călcâiul distrus de cancer al unui pacient cu unul confecţionat din titan, a informat presa locală citată miercuri de agenţia Xinhua.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.