Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Epidemie de rubeolă printre liceeni
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 150 de bistriţeni au fost diagnosticaţi în luna ianuarie cu rubeolă, epidemia manifestându-se în special în rândul tinerilor născuţi în perioada 1993-1995, când nu a fost administrat celor mici vaccinul antirubeolic.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat marţi, pentru AGERPRES, că în luna ianuarie s-au înregistrat 148 de cazuri de rubeolă, cei mai afectaţi fiind liceenii din mediul urban.
Medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor de rubeolă să crească, având în vedere că virusul se transmite pe calea aerului, însă, din fericire, simptomele se manifestă în aceste cazuri pe o perioadă scurtă de timp, de două-trei zile. AGERPRES (AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: Cazurile de rujeolă din acest an, apărute în comunităţi de romi nomazi Cele 124 de cazuri de rujeolă la copii, raportate în acest an la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, provin din rândul unor comunităţi de romi nomazi, originari din judeţul Arad, cele mai multe fiind înregistrate la bebeluşi cu vârsta de până la un an, potrivit datelor comunicate joi, AGERPRES, de către...
Epidemie de rubeolă în Sălaj Circa 860 de cazuri de rubeolă, majoritatea la elevi de liceu, s-au înregistrat, în Sălaj, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, apreciind că se poate vorbi, în această situaţie, de o epidemie de rubeolă la nivelul judeţului...
Bistriţa-Năsăud: Numărul cazurilor de cancer, în creştere în judeţ Incidenţa cazurilor de cancer este în creştere în judeţul Bistriţa-Năsăud, numai în anul 2010 fiind diagnosticate 731 de persoane cu această boală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Lipsa vaccinurilor poate pune probleme de şcolarizare în cazul a peste 2.300 elevi, avertizează DSP Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a făcut miercuri un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, să informeze şcolile că există probleme în aprovizionarea cu anumite tipuri de vaccinuri obligatorii, motiv pentru care o...
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.