Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii a crescut cu aproape 70% într-o săptămână
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Temperaturile scăzute au făcut ca numărul infecţiilor respiratorii acute înregistrate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud să crească în ultima săptămână cu aproape 70% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.
Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 2.896 de astfel de cazuri, cu 1.178 mai multe decât în săptămâna anterioară, dintre care 860 la grupa de vârstă 5-14 ani, 706 la grupa de vârstă 15-44 ani şi 695 la persoane care au între 50 şi 64 ani.
Cele mai multe internări au fost necesare, însă, în cazul copiilor, 12 bebeluşi de până într-un an şi nouă copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani ajungând pe patul de spital.
Infecţiilor respiratorii li s-au adăugat un caz de gripă la un băiat de 14 ani, care însă nu a necesitat internarea, dar şi 203 cazuri de pneumonie. Dintre persoanele diagnosticate cu pneumonie, 22 au fost internate, opt având peste 65 de ani. AGERPRES/(AS-Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii a crescut, într-o săptămână, de aproape 2,5 ori Aproximativ 2.200 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii în intervalul 5-11 ianuarie, 76 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital. Numărul îmbolnăvirilor a fost de circa 2,5 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei...
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor a crescut cu 15% într-o săptămână Numărul virozelor raportate în ultima săptămână de medicii de familie bistriţeni a crescut cu 15% faţă de săptămâna precedentă, printre bolnavi numărându-se şi un copil cu simptome de gripă sezonieră, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...