Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Aproape 50 de cazuri de rubeolă
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 50 de cazuri de rubeolă au fost înregistrate, în judeţul Dâmboviţa, în luna februarie, în condiţiile în care în ultimele cinci luni au fost peste 200 de astfel de cazuri, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Din totalul cazurilor înregistrate în luna februarie, 44 sunt cazuri în colectivităţi şcolare.
''Începând cu cea de a doua parte a lunii octombrie 2011, în judeţul Dâmboviţa evoluează endemic, cu izbucniri epidemice în colectivităţile şcolare, rubeola, care este o viroză acută transmisibilă, întâlnită predominant la vârsta copilăriei'', se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.
În intervalul octombrie 2011- februarie 2012, la nivelul judeţului, au fost raportate 229 de cazuri de rubeolă, dintre acestea 47 au fost diagnosticate în luna februarie.
Cele mai multe sunt forme fără complicaţii, care au necesitat tratamentul clasic cu izolare cel puţin 10 zile, susţin reprezentanţii DSP.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a instituit măsurile în focar: vaccinarea în colectivităţile şcolare, în acest sens fiind administrate 746 de doze de vaccin, triajul epidemiologic zilnic, instruirea personalului auxiliar cu privire la efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei în unităţile de învăţământ. AGERPRES/(AS-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: DSP a solicitat 91.000 de doze de vaccin antigripal Târgovişte, 29 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a peste 91.000 de doze de vaccin antigripal.
Dâmboviţa: Stocul de vaccin hexavalent din judeţ, epuizat de la sfârşitul lunii august Stocul de vaccin hexavalent a fost epuizat în Dâmboviţa încă de la sfârşitul lunii august, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) informează că în judeţ sunt necesare peste 700 de doze pentru vaccinarea aferentă lunii septembrie.
Dâmboviţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul virozelor este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, marţi, peste 1.100 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Dâmboviţa: Focar de hepatită în cartierul Romlux din Târgovişte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa informează că în cartierul Romlux din Târgovişte este un focar de hepatită virală acută de tip A şi sunt înregistrate 13 cazuri, toate la copii.
Dâmboviţa: Două persoane au murit în ultima săptămână din cauza gripei AH1N1 Două persoane diagnosticate cu AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină, au murit în judeţul Dâmboviţa în ultima săptămână, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Peste 500 de copii vaccinaţi împotriva tuberculozei Peste 500 de copii din judeţul Dâmboviţa au fost imunizaţi împotriva tuberculozei, în prima săptămână de la reluarea vaccinării BCG, informează luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.