Cele mai citite
 


OMS nu recomandă antivirale cu titlu preventiv împotriva gripei H1N1
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă utilizarea preventivă de medicamente antivirale împotriva gripei H1N1, după ce a constatat 28 de cazuri de rezistenţă la nivel mondial, transmit AFP şi AP.

Potrivit OMS, '12 din aceste virusuri rezistente la medicamente erau asociate cu utilizarea /antiviralului/ oseltamivir /comercializat sub denumirea de Tamiflu/ pentru prevenţie după expunerea' la persoane infectate sau unor situaţii de risc.

Alte şase cazuri de rezistenţă au fost constatate la pacienţi cu grave deficienţe imunitare.

Mai degrabă decât administrarea preventivă, organizaţia mondială recomandă 'urmărirea strictă a persoanelor cu risc, iar la apariţia simptomelor, aplicarea unui tratament antiviral precoce'.

Cu toate acestea, cazurile de virusuri rezistente la antivirale 'continuă să fie sporadice /.../ şi nu există niciun indiciu că virusuri pandemice H1N1 rezistente circulă la nivelul populaţiei sau la scară mondială', asigură organizaţia.

Potrivit celui mai recent bilanţ OMS, gripa H1N1 a ucis cel puţin 3.917 persoane în 191 state de la apariţia noului virus, în martie-aprilie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
MS: În ultima săptămână au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu A/H1N1 Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că în săptămâna 21 - 27 septembrie au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu tulpina nouă A/H1N1, totalul la nivel naţional al cazurilor ajungând la 339.
Cambodgia: primul deces de gripă H1N1 (premier) O femeie de 40 de ani a decedat duminică, la Phnom Penh, fiind primul caz mortal provocat de gripa H1N1 în Cambodgia, a anunţat luni premierul Hun Sen, citat de AFP şi Xinhua.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.