Cele mai citite
 


Deţinuţii ajută la deszăpezirea unor utilităţi publice, în Galaţi şi Bistriţa-Năsăud
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deţinuţi, aflaţi în regim deschis de detenţie, participă, zilele acestea, la acţiuni de deszăpezire, în câteva judeţe din zonele afectate de viscol, cele mai afectate fiind judeţele Galaţi (sud-estul ţării) şi Bistriţa-Năsăud (nord-estul ţării).
Aşadar, 14 persoane private de libertate, din regim deschis, aflate în custodia Penitenciarului Galaţi, au desfăşurat, marţi, pe bază de voluntariat, acţiuni de deszăpezire a căilor de acces la Spitalul Militar de Urgenţă ' Dr.Aristide Serfioti' din Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Potrivit acesteia, cei 14 deţinuţi vor participa şi miercuri la activitatea de deszăpezire de la Spitalul Militar de Urgenţă, iar în funcţie de condiţiile meteorologice şi de solicitări, aceste activităţi pot continua.
,,Participarea persoanelor condamnate la acţiuni de acest gen are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă', a mai spus Trincu.
La fel cu tovarăşii lor din Galaţi, mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa participă pe bază de voluntariat la acţiunile de deszăpezire, prima activitate de acest gen având loc marţi la o grădiniţă din municipiul Bistriţa, potrivit comunicatului de presă remis AGERPRES de această instituţie.
"Având în vedere condiţiile meteorologice deosebite şi căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă, conducerea Penitenciarului Bistriţa a dispus măsurile necesare pentru informarea autorităţilor publice locale cu privire la disponibilitatea desfăşurării cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, a unor acţiuni de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice, precum şi de ajutorare a populaţiei din zonele afectate", se arată în comunicat.
Marţi, zece deţinuţi au luat parte la acţiunile de deszăpezire desfăşurate la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 din Bistriţa, iar miercuri acţiunile vor continua la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.1 din municipiu.
În anul 2011, deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa au efectuat peste 11.000 de ore de voluntariat.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Spitalul Militar este deszăpezit cu ajutorul deţinuţilor Un număr de 14 persoane private de libertate, din regim deschis, aflate în custodia Penitenciarului Galaţi, au desfăşurat, marţi, pe bază de voluntariat, acţiuni de deszăpezire a căilor de acces la Spitalul Militar de Urgenţă ' Dr.Aristide Serfioti' din Galaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul...
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 60 de persoane au votat la spital, în arest sau penitenciar în municipiul Bistriţa Aproximativ 60 de persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care fie se află internate în spital, fie sunt arestate ori încarcerate la Penitenciar, au decis să îşi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor locale de duminică, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Biroul Electoral Municipal...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...