Cele mai citite
 


Guvern: Cinci judeţe ies de sub codul portocaliu
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci judeţe ies de sub cod portocaliu, iar alte trei ies parţial de sub această avertizare, a informat Guvernul, marţi, după o întrevedere a premierului interimar Cătălin Predoiu cu responsabili din Administraţia Naţională de Meteorologie, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii.
Potrivit Guvernului, şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, l-a informat pe premier că începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, ies de sub cod portocaliu următoarele judeţe : Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt şi partea de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.
De asemenea, începând de miercuri dimineaţa vor ieşi de sub cod portocaliu şi judeţele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, şi partea de câmpie a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Judeţele : Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vor rămâne sub cod portocaliu (pentru vânt cu intensitate mare) până miercuri seară.
Pentru intervalul 8 - 12 februarie va fi în vigoare cod galben de ger în toată ţara.
În acest moment acţionează în teren peste 7000 de angajaţi din structurile responsabile de intervenţie. Secretarul de stat Mihai Capră a precizat că MAI acţionează cu peste 4000 de angajaţi în teren.
"Solicit autorităţilor locale şi centrale ale administraţiei de stat să continue acţiunile de intervenţie potrivit planurilor de intervenţie activate şi să ia, potrivit legii, orice măsuri care se impun la faţa locului, în funcţie de situaţia concretă din teren. Prioritatea este salvarea oamenilor izolaţi care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă", a afirmat premierul interimar Cătălin Predoiu.
Subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a arătat că cea mai grea situaţie este în judeţul Vrancea, unde sunt mai multe persoane blocate, printre care şi o femeie însărcinată, în satul Vintileasa. În acest caz au fost mobilizaţi 40 de militari pentru deblocarea drumului de acces, iar imediat ce condiţiile meteo vor permite, se va interveni cu un elicopter.
Pe plan local, primăriile, prin direcţiile de asistenţă socială, trebuie să se asigure că persoanele fără adăpost sau care locuiesc în case fără surse de căldură nu vor avea de suferit în această perioadă.
Premierul interimar Cătălin Predoiu a cerut instituţiilor cu responsabilităţi raportări privind situaţia existentă - din două în două ore - şi le-a solicitat secretarului de stat Mihai Capră şi subsecretarului de stat Raed Arafat să informeze opinia publică cu privire la ultimele evoluţii.
Tot marţi, la solicitarea premierului interimar - la sediul MECMA - s-a întrunit comisia de coordonare pentru siguranţă în furnizarea gazelor naturale. De asemenea, premierul interimar Cătălin Predoiu a atenţionat ANRE să fie pregătită pentru codul galben de ger anunţat de ANM pentru zilele următoare.
Primul-ministru interimar Cătălin Predoiu a avut, marţi, o întâlnire de lucru cu secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei, Dan Iulius Plaveti.
În cadrul acestei întâlniri a fost analizată situaţia din zonele afectate de ninsoare, viscol şi temperaturi scăzute, pe fiecare arie de competenţă, precum şi măsurile care se impun în această perioadă. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.
ANOFM: Peste 6.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 3 - 9 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.169 locuri de muncă vacante pentru perioada 3 - 9 februarie, cu 2.208 mai puţine decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.