Cele mai citite
 


IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar.
Potrivit acestuia 323 de localităţi din 33 de judeţe sunt afectate de viscol. Dintre acestea, 167 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, 174 au probleme cu alimentarea cu energie electrică - o parte nu sunt alimentate total, o localitate are probleme cu reţelele de comunicaţii fixe sau mobile şi două localităţi au probleme în asigurarea cu apă potabilă sau menajeră.
Oficialul IGUS a spus că 220 de persoane sunt izolate în localităţile Malarişca şi Moiseşti, unde nu se poate ajunge din cauza drumurilor impracticabile, alte 33 de persoane erau adăpostite în spaţii aparţinând instituţiilor publice puse la dispoziţie de către reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale - 25 de persoane în Călăraşi şi 8 persoane în Ialomiţa iar 55 de persoane au rămas blocate cu autoturismele la ieşirile din localităţi: ''Aceştia nu au vrut să-şi părăsească autoturismele'', a precizat purtătorul de cuvânt al IGSU.
El a afirmat că în cursul zilei de luni angajaţii IGSU au avut mai multe intervenţii, în special în cazul situaţiilor de urgenţă medicală sau al transportului de persoane care aveau nevoie de dializă.
"În judeţul Mureş au fost transportate două persoane cu arsuri de la Harghita către Aeroportul Tg. Mureş, de unde cu ajutorul unei aeronave a MApN au fost transportate la Bucureşti. Sunt victimele exploziei de aseară (n.r. luni seară) din judeţul Harghita. În judeţul Călăraşi au fost foarte multe intervenţii - cinci copii care prezentau o stare febrilă au fost transportaţi la spital cu o autospecială de la detaşamentul Lehliu Gară, un barbat de 25 de ani căzut în zăpadă a fost găsit în halta Dor Mărunt şi a fost preluat de paramedicii Smurd care se deplasau spre o altă urgenţă medicală la o femeie de 80 de ani cu insuficienţă respiratorie. Au fost amândoi transportaţi la spital", a spus Maghiar.
''La Lehliu Gară aproximativ 150 de persoane au fost surprinse în tiruri sau autoturisme şi au fost conduse către adăpostul amenajat în incinta primăriei, unde autorităţile locale le-au oferit condiţii de cazare temporară şi băuturi calde. De asemenea 43 de persoane afectate de viscol din Drajna şi Fundulea au beneficiat de cazare în spaţii încălzite, iar circa 100 de oameni blocaţi pe DN 3, între localităţile Drajna şi Dor Mărunt, au fost direcţionate către Primăria Lehliu'', a mai spus oficialul IGSU.
Maghiar a mai spus că au avut loc şi misiuni de salvare împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie.
''Doi copii din comuna Creteşti, judeţul Galaţi, au fost transportaţi la Iaşi, iar două gravide din judeţul Buzău, comuna Luciu, au fost duse la spitalul judeţean", a adăugat purtătorul de cuvânt al IGSU. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Peste 12.700 de angajaţi a MAI au acţionat în 16 judeţe şi în Bucureşti în perioada cu ninsori abundente şi viscol Peste 12.700 de angajaţi a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acţionat în 16 judeţe, în perioada 16-21 ianuarie, pentru a ajuta persoane afectate de viscol şi zăpezi, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), locotenent Cătălin Chirca...
Pompierii militari, în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa din cauza ninsorii Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ajută persoanele aflate în dificultate, distribuie alimente şi băuturi calde celor aflaţi în nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din zonele afectate de temperaturile scăzute ce au condus la defecţiuni ale conductelor...
Ialomiţa: Aproape 900 de oameni sunt încă izolaţi în mai multe sate Patru localităţi, cu aproape 900 de oameni, sunt izolate, cinci localităţi sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică şi mai multe segmente de drumuri judeţene sunt blocate, sâmbătă, în judeţul Ialomiţa.
IGSU: Peste 150 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare Un număr de 173 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 în Ialomiţa, 52 în Buzău, iar restul în alte judeţe, a afirmat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar...
Localităţi izolate şi fără curent electric, şcoli închise din cauza ninsorilor (grupaj 3) Mai multe localităţi din diferite judeţe ale ţării sunt izolate şi au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente căzute în ultima perioadă. De asemenea, multe şcoli din mediul rural sau chiar urban sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.