Cele mai citite
 


MS: În ultimele 24 de ore 215 persoane au fost transportate la adăposturi
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 215.
Dintre acestea, 84 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă, informează marţi Ministerul Sănăţii.
La nivel naţional, s-au mai înregistrat două decese, în judeţele Arad şi Constanţa.
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii a realizat o analiză detaliată asupra deceselor raportate de direcţiile de sănătate publică, în urma căreia s-a constatat că până luni, 6 februarie, dintre cele 39 de cazuri raportate, doar 36 au fost corelate cu hipotermia. La trei dintre decesele anunţate, rapoartele de autopsie dovedesc că nu au avut relaţie cu hipotermia.
Astfel, în prezent, numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrată de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi se ridică la 38. Dintre acestea, 28 de decese au fost cazuri găsite în spaţii publice.
Mai rămân în discuţie cele două cazuri de luni dimineaţă de la Bucureşti şi care nu sunt incluse în această cifră în aşteptarea raportului de autopsie.
Eforturile depuse de echipajele serviciilor de ambulanţă şi cele ale SMURD, care în această perioadă au avut misiuni de patrulare 24 de ore din 24, au făcut ca numărul deceselor să fie diminuat.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 300 de persoane au fost transportate de SMURD şi ambulanţă la spitale în ultimele 24 de ore Aproximativ 300 de persoane, oameni fără adăpost şi persoane afectate de hipotermie, au fost transportate în ultimele 24 de ore de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţi sanitare şi centre sociale, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
Alti cinci oameni au murit de frig; Numărul deceselor a ajuns la 39 Alte cinci persoane au decedat din cauza frigului în judeţele Bihor, Botoşani, Vâlcea şi Timiş (2), astfel încât numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea 'cod galben de ger' emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 39, se arată într-un comunicat de presă...
MS: 230 persoane fără adăpost transportate de SMURD şi Ambulanţă în spitale sau centre speciale Serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat, în ultimele 24 de ore, 230 de persoane fără adăpost în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru aceasta perioadă cu temperaturi scăzute, potrivit Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii (MS).
MS: Şapte persoane au decedat din cauza gerului, în ultimele 24 de ore Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ajungând la 86.
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.
MS: Opt persoane au decedat în ţară din cauza frigului Opt persoane au decedat în ţară din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea ''cod galben de ger'' emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.