Cele mai citite
 


Prof. dr. Ruxandra Ionescu: În perioada rece sunt agravate bolile vasculare
miercuri, 8 februarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

În perioada rece sunt agravate în special bolile vasculare iar pacienţii cu fenomenul Reynaud, de exemplu, pot prezenta agravarea simptomatologiei, fiind posibilă apariţia necrozelor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Ruxandra Ionescu, şefa Clinicii de Reumatologie de la Spitalul "Sfânta Maria".

Fenomenul Reynaud reprezintă afecţiuni caracterizate prin procese vasospastice intense şi recurente ce determină modificări de culoare şi temperatură, în special la degete, atât de la mâini, cât şi de la picioare, dar şi la alte extremităţi.
Factorii declanşatori sunt stresul emoţional şi expunerea la frig.
Este indicat ca persoanele cu fenomenul Reynaud să nu iasă în frig iar dacă sunt nevoite să iasă afară, să-şi protejeze mâinile şi picioarele cu îmbrăcăminte adecvată, a recomandat medicul.
De asemenea, artroza este influenţată de variaţiile de presiune, persoanele cu această afecţiune fiind meteosensibile, a mai spus prof. dr. Ruxandra Ionescu. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de ana
doresc nr.de tel .al d-nei dr.xandra Ionescu (sp.sf.maria)pt.o programare.Va multumesc

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congres Naţional de Reumatologie: Estimările arată că patru milioane de români suferă de artroză Afecţiunile reumatice reprezintă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cea mai frecventă boală la adulţi.
Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)
Artroza, una dintre cele mai vechi boli Artroza este una dintre cele mai vechi boli, fiind întâlnită şi la animale, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Andra Bălănescu, de la Departamentul de Reumatologie al Spitalului "Sfânta Maria".
Asistente în reumatologie intră într-un program de pregătire pentru îmbunătăţirea comunicării cu pacienţii Asistente medicale în reumatologie din Bucureşti se vor pregăti în cadrul unui program de formare profesională creat cu scopul de a îmbunătăţi relaţia şi comunicarea lor cu pacienţii care suferă de poliartrită reumatoidă, a anunţat marţi printr-un comunicat de presă InspirART.
ÎNVINGE FRIGUL CU UN ALT FEL DE FRIG, în cabinele criosaunelor CrioBio Fortifiază-ţi organismul în timpul iernii şi învinge frigul cu un alt fel de frig, în cabinele criosaunelor CrioBio, în care se efectuează proceduri de aerocrioterapie la -180°C. Criosauna nu previne şi nici nu tratează gripa sau răceala, dar îţi întăreşte organismul astfel încât acesta luptă singur...
Resetează-ți organismul, la –180°C, în criosauna CrioBio - În luna decembrie ai preț de sărbătoare, cu până la 36% reducere Iarna aceasta se anunță temperaturi de -180°C! Nu afară, ci în cabinele de criosaună CrioBio special concepute pentru proceduri de aerocrioterapie, care îți resetează organismul, din interior, pe cale naturală. Această terapie prin frig promite readucerea și menținerea frumuseții și...