Cele mai citite
 


Raed Arafat: 36 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza hipotermiei
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 36 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza hipotermiei, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
"În urma unei analize atente care a fost făcută şi raportărilor suplimentare primite de la Direcţiile de Sănătate Publică considerăm că dintre cele 39 de cazuri 36 au fost corelate cu hipotermia până în prezent. La trei dintre ele rapoartele de autopsie dovedesc că nu au avut relaţie cu hipotermia, mai rămân cele două cazuri care au fost ieri dimineaţa de la Bucureşti şi care nu sunt incluse în această cifră în aşteptarea raportului de autopsie", a declarat Raed Arafat.
El a precizat că 27 de decese au fost cazuri găsite în stradă şi în spaţii publice. "Unele dintre ele au fost cazuri care au fost adunate chiar de către echipele care au lucrat în timpul nopţii şi care au plecat de la adăposturi sau unii au refuzat să plece cu aceste echipaje. Din aceste cazuri au fost şi unele mai deosebite şi aici pot da exemplu două - o nevăzatoare care a fost găsită în curte, afară într-o încăpere din curte neîncălzită de asistentul social dimineaţa, nu ştim ce s-a întâmplat acolo, dar a fost găsită decedată în hipotermie", a spus Raed Arafat.
Subsecretarul de stat s-a referit şi la un copil care a decedat prin hipotermie. "Era posibilitate de încălzire în casă, însă, din păcate, am înţeles că a fost o problemă de neglijenţă şi părinţii au lăsat copiii acasă şi au fost găsiţi dimineaţa de echipele de urgenţă. Din aceşti copii, cel mai mic a decedat prin hipotermie", a menţionat el.
Arafat a adăugat că pentru perioada următoare de ger se va continua adunarea persoanelor fără adăpost în cursul nopţii şi identificarea celor care stau în condiţii care nu permit încălzirea. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Decesele cauzate prin hipotermie severă sunt reevaluate de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii (MS) reevaluează numărul deceselor prin hipotermie severă, în funcţie de finalizarea rapoartelor de autopsie medico-legală.
Raed Arafat: Propunem CJ Prahova suspendarea managerului Spitalului de Urgenţă Ploieşti pe durata anchetei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Ploieşti, că va propune Consiliului Judeţean Prahova să-l suspende pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei derulată la unitatea spitalicească.
Raed Arafat invitat de preşedintele CJ Olt să conducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, îl invită pe fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii medicul Raed Arafat să facă parte din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din cea mai înaltă poziţie.
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
Raed Arafat: Orice apel abuziv la 112 poate să ucidă o persoană Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că 70% dintre apelurile la dispeceratul de urgenţă 112 sunt abuzive şi a făcut un apel la populaţie să înţeleagă că orice apel fals la numărul de urgenţă poate să ducă la pierderea...