Cele mai citite
 


Rusia: Speranţa de viaţă a depăşit pentru prima dată 70 de ani
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Speranţa de viaţă în Rusia s-a stabilizat la 70,3 ani în 2011, depăşind pentru prima dată 70 de ani, a informat luni ministrul sănătăţii şi dezvoltării sociale Tatiana Golikova.
"De la demararea programului demografic, cu cinci ani în urmă, speranţa de viaţă a populaţiei a crescut cu 3,7 ani - cu 3,9 ani pentru bărbaţi şi cu 2,8 ani pentru femei", a detalia Tatiana Golikova, citată de RIA Novosti.
Speranţa de viaţă a atins astfel 70,3 ani - 64,3 ani în cazul bărbaţilor şi 76,1 în cel al femeilor, a adăugat demnitarul rus.
Un asemenea nivel nu a mai fost atins în Rusia de la începutul observărilor statistice.
În 2006, când a fost introdus programul demografic, speranţa de viaţă era de 66,6 ani - 60,4 pentru bărbaţi şi de 73,2 pentru femei.
Premierul rus Vladimir Putin, favoritul prezidenţialelor din martie, a declarat în timpul dialogului său anual cu naţiunea că speră la o speranţă de viaţă de 71 de ani în 2015, precum şi la creşterea cu 30% a natalităţii.
Între 2011 şi 2015, guvernul intenţionează să aloce 1.500 de miliarde de ruble (37,5 miliarde de euro) pentru susţinerea unor programe demografice, a precizat el.
Rusia se confruntă cu o gravă criză demografică de la destrămarea URSS. Populaţia rusă numără la ora actuală aproximativ 142 de milioane de locuitori, faţă de 148,3 milioane în 1991, anul dezmembrării Uniunii Sovietice.
Potrivit unii raport al agenţiei Standard&Poor's, publicat în februarie 2011, Rusia va pierde încă 24 de milioane de locuitori până în 2050 şi se va confrunta cu grave probleme economice ca urmare a îmbătrânirii populaţiei.AGERPRES/(Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.
Speranţe pentru speranţa de viaţă: Mexicanii vor trăi până la 200 de ani (ministrul sănătăţii) Speranţa de viaţă a cetăţenilor Mexicului ar putea creşte teoretic până la 150-200 de ani către orizontul anului 2040, consideră ministrul mexican al sănătăţii Salomón Chertorivski, conform latino.foxnews.com.
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.