Cele mai citite
 


Transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan
miercuri, 8 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat luni seara efectuarea unui transport umanitar de la Târgu Mureş la Bucureşti pentru salvarea vieţii a două persoane, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, informează MApN printr-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit MApN, pacienţii, un bărbat şi o femeie care au suferit arsuri grave, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu.
Aeronava militară va decola de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni către Târgu Mureş, în jurul orei 23,30. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
MApN: O aeronavă C-27 J Spartan a fost trimisă la Târgu Mureş pentru a prelua un copil cu arsuri grave O aeronavă de tip C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, urmează să aterizeze la Târgu Mureş pentru a prelua un copil care a suferit arsuri grave, în scopul transportării acestuia la un spital din Bucureşti pentru a primi îngrijirile medicale necesare, precizează Ministerul Apărării Naţionale...
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Mureş: SMURD împlineşte 20 de ani de existenţă În prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la Târgu Mureş, vineri, sunt organizate o serie de manifestări la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil...
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
Şapte pacienţi vor fi aduşi de la Târgu Mureş şi Baia Mare în Capitală cu o aeronavă militară C-27J Spartan Ministrul apărarii naţionale, Gabriel Oprea a aprobat, duminică, efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a şapte persoane, informează un comunicat al Biroului de Presă al MApN remis duminică AGERPRES...