Cele mai citite
 


Agenţia Europeană pentru Medicamente dă undă verde pentru două vaccinuri anti-H1N1
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM) a recomandat spre aprobare două vaccinuri împotriva gripei H1N1, decizie ce deschide drumul unei campanii de vaccinare ce ar putea demara în câteva săptămâni, informează Reuters.
Surse din cadrul AEM, ce reprezintă instituţia europeană cu competenţe în aprobarea de noi medicamente, au afirmat că au dat 'undă verde' primelor produse de acest gen, dezvoltate de două companii specializate GlaxoSmithKline şi Novartis, şi că vaccinurile vor purta numele Pandermix şi Focetria.

Propunerea AEM urmează să ajungă pe masa Comisiei Europene, unde vor fi supuse aprobării finale, proces ce poate dura până la 20 de zile.

Un al treilea produs similar, aparţinând fabricantului de medicamente Baxter, nu a primit încă recomandarea din partea AEM, însă agenţia europeană menţine legătura cu producătorul, căruia îi solicită mai multe informaţii privind vaccinul fabricat.

'Colaborăm cu compania (Baxter) pentru a prelua toate informaţiile de care avem nevoie, în aşa fel încât, în scurt timp, să putem da o recomandare', a declarat un purtător de cuvânt al AEM.

Surse oficiale din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente au declarat că sunt convinse de siguranţa pe care o prezintă noile vaccinuri, chiar dacă sunt trecute atât de repede prin întreg procesul de aprobare.

Potrivit Reuters, surse AEM au mai precizat că după lansarea pe piaţă, producătorii vor conduce studii de siguranţă pe 9 mii de subiecţi, în cazul fiecăruia dintre cele două noi medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.