Cele mai citite
 


Cătălin Predoiu: Situaţii critice în ţară, efectivele de intervenţie fac eforturi dramatice
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că au apărut situaţii critice în ţară, din cauza fenomenelor meteorologice extreme, şi a dat asigurări populaţiei că efectivele de intervenţie fac eforturi dramatice în sprijinul persoanelor afectate.
"Ne confruntăm cu o serie de situaţii critice în unele judeţe şi localităţi. (...) Doresc să asigur cetăţenii că se face tot ce este posibil pentru a veni în sprijinul lor. Echipele de intervenţie depun eforturi uneori dramatice pentru a-şi atinge obiectivele şi le mulţumesc pentru aceasta", a spus Predoiu, după o întâlnire de lucru la Guvern cu oficiali din Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Administraţia Naţională de Meteorologie.
În context, el a solicitat autorităţilor locale să ia măsuri eficiente, şi nu hazardate.
"Este foarte important ca autorităţile locale să cântărească fiecare decizie pe care o iau pentru ca acţiunile să fie eficiente, să nu fie hazardate, astfel încât să pericliteze şi echipele de intervenţie. De exemplu, am avut un utilaj răsturnat în Brăila, iar unul din elicopterele operate a avut mari dificultăţi la aterizare", a exemplificat Cătălin Predoiu.
El a solicitat autorităţilor locale să colaboreze cu comandamentul central prin oferirea de date exacte privind situaţia din teren şi ''combinarea eforturilor echipelor de intervenţie locale cu cele dislocate de ministere''.
Predoiu a precizat că autorităţile acţionează pentru evacuarea persoanelor izolate, în special a celor care au nevoie de asistenţă medicală.
Printre situaţiile critice, Predoiu a menţionat faptul că nu s-a reuşit intervenţia în cazul unei femei însărcinate, la Vintileasa.
"Vântul bate în rafale puternice, ceea ce a împiedicat elicopterul ridicat dimineaţa să aterizeze în zona respectivă. Efectivele de militari încearcă încă să pătrundă terestru către locul de evacuare, dar pentru moment nu pot înainta, din cauza viscolului. De îndată ce situaţia va permite vom ridica din nou elicopterul în aer pentru a încerca evacuarea", a explicat el.
De asemenea, sunt 3 ambulanţe, cu echipaj, blocate în Brăila şi Ialomiţa, dar pacienţii către care se îndreptau salvările au primit servicii medicale la faţa locului.
Totodată, un tren blocat marţi în localitatea CA Rosetti a fost întors în Făurei şi preluat de altă locomotivă pe o rută ocolitoare. În tren se aflau aproximativ 400 de persoane.
Alte 400 de persoane au fost evacuate cu autobuze din trenul blocat luni la Lehliu şi sunt în siguranţă, a dat asigurări premierul interimar.
În privinţa alimentării cu energie, Predoiu a precizat că sunt afectaţi aproximativ 343.000 de oameni din 475 de localităţi, din cauza întreruperii curentului, ca urmare a avariilor produse de vânt la liniile electrice.
De asemenea, autorităţile intervin împreună cu personal al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru înlăturarea avariilor.
În cazul CET Iaşi, aceasta va fi alimentată cu huilă de către o garnitură specială care va pleca în orele următoare spre destinaţie, a adăugat Cătălin Predoiu.
"Dispeceratul energetic naţional are la dispoziţie suficiente rezerve de putere pentru menţinerea integrităţii sistemului energetic naţional şi pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale. Urmărim cu atenţie nivelul stocurilor de combustibil din centralele producătoare de energie electrică şi posibilităţile de transport al combustibililor", a mai spus premierul interimar.
Potrivit acestuia, Ministerul Administraţiei şi Internelor intervine cu 4.000 de lucrători şi alţi 9.000 care acţionează prin rotaţie, în funcţie de situaţie.
Armata intervine cu 4.000 de oameni şi tehnică şi este pregătită să suplimenteze efectivele cu încă 4.000. La acestea se adaugă efectivele activate de comitetele locale şi judeţene privind situaţiile de urgenţă şi ale CNADNR, a mai spus premierul interimar Predoiu. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Guvern: Cinci judeţe ies de sub codul portocaliu Cinci judeţe ies de sub cod portocaliu, iar alte trei ies parţial de sub această avertizare, a informat Guvernul, marţi, după o întrevedere a premierului interimar Cătălin Predoiu cu responsabili din Administraţia Naţională de Meteorologie, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii...
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...