Cele mai citite
 


Cei doi prezentatori olandezi care s-au "gustat" puţin, nu vor fi acuzaţi de canibalism
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi prezentatori de la o televiziune olandeză care şi-au mâncat unul altuia nişte bucăţele mici de carne, prelevate chirurgical şi gătite de un bucătar, în cadrul unei emisiuni pentru a testa gustul cărnii de om, nu vor fi puşi sub acuzare pentru canibalism, transmite publicaţia Irish Times
Emisiunea celor doi se numeşte "Proefkonijnen", ceea ce se traduce prin "cobai". În cadrul ei, cei doi prezentatori, Dennis Storm şi Valerio Zeno, au luat loc la o masă, într-o atmosferă "romantică", la lumina lumânărilor şi au mâncat câte o bucăţică infimă din propriul lor corp. Bucăţelele au fost tăiate chirurgical la o clinică privată, iar neobişnuitul program de televiziune a fost prezentat de Crăciun. Un bucătar profesionist a călit uşor carnea în ulei de floarea soarelui. Nu au fost folosite alte mirodenii pentru a nu denatura gustul cărnii.

De dragul autenticităţii emisiunea a început cu operaţia de tăiere a unei mici bucăţi dintr-un muşchi, ce apoi a fost congelată până în momentul în care a fost gătită în cadrul programului. Dennis Storm a contribuit cu o bucăţică din muşchii fesieri, în timp ce Valerio Zeno a pierdut o bucăţică din muşchii abdominali.

"Nu e nimic special cu privire la carnea de om", a fost concluzia lui Dennis Storm. "Desigur că este ciudat să te uiţi în ochii prietenului tău în timp ce-i mesteci carnea, dar măcar acum avem câte o poveste interesantă despre cicatricele rămase", a mai adăugat el.

O serie de voci din Olanda au protestat faţă de această emisiune susţinând că tocmai s-a depăşit o nouă barieră a prostului gust. Unii chiar au cerut ca prezentatorii să fie judecaţi pentru canibalism. .

În această săptămână, după ce subiectul a fost adus în discuţie în parlament de către creştin-democraţi, ministrul olandez al justiţiei, Ivo Opstelten, a ajuns la concluzia că punerea lor sub acuzare este nejustificată pentru că în Olanda, canibalismul nu este interzis explicit de lege.

Desigur că în cazurile de canibalism justiţia intervine pentru identificarea provenienţei cărnii, însă în acest caz în particular a fost invocat faptul că prezentatorii sunt doi adulţi care au consimţit asupra actului canibal.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Târg de Crăciun' în curtea Ministerului Agriculturii, în acest weekend Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui "Târgul de Crăciun' în perioada 18 - 20 decembrie, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea găsi produse alimentare de calitate, cum sunt cele tradiţionale atestate sau cele realizate după reţete consacrate, a anunţat, miercuri, ministerul...
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Carne de miel sau carne de ied pentru masa de Paşte? Sărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe şi copioase, şi cei mai mulţi români aleg să consume produse tradiţionale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început să se consume de Paşte carnea de ied şi chiar să înlocuiască uneori carnea de miel.
Intoxicaţie cu hamburgeri: carnea infectată provine din Germania, Olanda şi Belgia Compania franceză SEB, fabricantul hamburgerilor suspectaţi a fi la originea infecţiei alimentare cu o bacterie E. coli suferită de şase copii spitalizaţi la Lille, a anunţat joi că această carne folosită provine din Germania, dar şi din Belgia şi Olanda, conform publicaţiei Le Parisien.
Primii burgeri vegetarieni cu gust de carne adevărată se pot consuma din 27 iulie la New York Considerat cel mai tipic junk food, burgerul trece acum în domeniul vegetarian pentru a satisface şi gusturile persoanelor care au decis să renunţe la carne. Burgerul vege scrie o" pagină nouă" în istoria lui: un restaurant din New York, Momofuku Nishi, propune din 27 iulie un burger vegetarian care...
Olandezii vor să facă un hamburger fără carne adevărată Primul hamburger făcut dintr-un produs rezultat din celule stem bovine se află încă într-un laborator de cercetare olandez şi ar urma să fie gata toamna viitoare. Este un progres care ar putea bulversa creşterea animalelor, alimentaţia mondială şi care ar putea fi benefic pentru mediu, relatează agenţia...