Cele mai citite
 


Discuţii la MS cu membrii UGIR pe marginea noii legi a sănătăţii
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar au continuat la Ministerul Sănătăţii, echipa ministerială întâlnindu-se miercuri cu reprezentanţii UGIR.
Potrivit unui comunicat al MS remis miercuri AGERPRES, la întrevederea cu echipa ministerială ce urmează să elaboreze noul proiect de lege privind sistemul sanitar ar fi trebuit să participe reprezentanţii tuturor confederaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional, însă doar membrii UGIR au răspuns invitaţiei ministerului.
''Prin noua lege, vrem să stabilim care va fi raportul dintre răspunderea individului pentru Sănătate şi cea a statului'', au declarat oficialii MS, în timpul întâlnirii.
Potrivit MS, reprezentanţii patronatelor şi-au arătat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar şi au apreciat transparenţa autorităţilor în noul demers.
''Aceştia au fost interesaţi în special de elaborarea pachetului de servicii de bază, dar şi de modul în care va fi colectat şi gestionat Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. În opinia reprezentanţilor patronatelor, acest Fond trebuie să rămână independent faţă de bugetul consolidat al statului. O altă propunere a venit din partea reprezentanţilor producătorilor de tutun care solicită ca taxa pe viciu să rămână la aceleaşi valori ca în prezent. Alte teme de interes dezbătute au fost cele care privesc forma de organizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate'', se precizează în comunicat.
Dezbaterile pe tema elaborării proiectului de act normativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar vor continua, conform calendarului de consultări. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Medicii vor fi obligaţi să-şi facă asigurare de malpraxis; în cazul unei erori medicale, se va purta o negociere Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege care îi va obliga pe toţi medicii să-şi facă poliţă de asigurare pentru malpraxis, iar în cazul producerii unei erori medicale, doctorii vor fi nevoiţi să poarte o negociere cu pacientul şi asiguratorul, înainte de a apela la un mediator sau de a recurge...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Consultări privind noului proiect legislativ referitor la sistemul sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază Întâlnirea care a avut loc joi la Ministerul Sănătăţii pe tema noului proiect legislativ referitor la organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor s-a constituit într-un dialog în care în primul rând s-au stabilit modalităţile...
Dezbateri la MS pe marginea proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii.