Cele mai citite
 


Grecii continuă să cheltuiască prea mult pe medicamente şi examene medicale /ministru elen/
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grecii continuă să cheltuiască prea mult pe medicamente sau examinări medicale, ceea ce sporeşte costurile sănătăţii publice în ţara care se confruntă actualmente cu cea mai gravă criză din ultimele decenii, a anunţat miercuri ministrul elen al sănătăţii Andreas Loverdos, citat de AFP.
'Anul trecut /2011/ în Grecia s-au efectuat 3,5 milioane de radiografii - dublul numărului acestui gen de examinări realizate în ţările Uniunii Europene /UE/', a precizat ministrul într-un interviu pentru postul de radio privat Skai. Grecia numără 11 milioane de locuitori.

'Cheltuielile /medicale/ erau incredibile în urmă cu trei ani şi continuă să rămână foarte ridicate', a adăugat ministrul, subliniind că grecii şi-au înmagazinat în case medicamente în valoare de un miliard de euro. Printre altele, numărul de reţete prescrise de medici a continuat să fie foarte ridicat în 2011, în contextul în care ar fi trebuit redus, a adăugat el.

Risipa de bani din sectorul spitalicesc şi medical din Grecia, atribuită în special unei lipse de control şi numărului prea mare de reţete medicale, a fost unul din motivele aflate în spatele derapajului finanţelor publice în ultimii ani. Ceea ce a determinat recent guvernul să implementeze un sistem informatic pentru a superviza achiziţiile de medicamente şi a limita deficienţele sistemului.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Examinări medicale pentru elevi, susţinute de Primăria Oradea Primăria municipiului Oradea a iniţiat în acest an, în premieră naţională, un program anual de screening pentru elevii orădeni din clasele I-a şi a V-a, care vor beneficia de examene gratuite medicale.
Investigații imagistice hight tech și aparatură medicală de ultimă generație! Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular, una dintre cele mai moderne unități medicale private din România Calitatea serviciilor medicale integrate, precum și dorința de a realiza cele mai noi investigații și intervenții chirurgicale la înalte standarde de profesionalism, au contribuit la poziționarea Spitalului Monza București în topul celor mai moderne spitale din domeniul medical privat din...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...
Catastrofa A320: Medicii germani cer mai multe analize pentru piloţi Medicii germani din domeniul transportului aerian au cerut marţi analize mai riguroase pentru piloţi, după prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, provocată deliberat de copilot, potrivit datelor preliminare ale anchetei, informează AFP.