Cele mai citite
 


Ialomiţa: O femeie din Andrăşeşti care a născut acasă, preluată de o autospecială şi transportată la spital
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 34 de ani, din Andrăşeşti, care a născut acasă noaptea trecută, a fost preluată, miercuri, de o autospecială destinată transportului de persoane şi dusă la spitalul judeţean de urgenţă din Slobozia
Echipajul SMURD a fost însoţit de utilaje de deszăpezire, reuşind să ajungă şi la alţi pacienţi din aceeaşi localitate, o femeie de 79 de ani care se afla în stare de inconştienţă şi o femeie de 37 de ani care prezenta un abces perianal.
Autospeciala s-a deplasat şi marţi, 7 februarie, în localitatea Gimbăşani, pentru a prelua două persoane care necesitau dializă.
Având în vedere că pe unele porţiuni zăpada de pe carosabil depăşea 1,5 metri, echipajul SMURD a fost însoţit de două utilaje de deszăpezire, iar după aproximativ o oră a reuşit să preia cei doi pacienţi.
O autospecială destinată transportului de persoane şi victime multiple a fost adusă zilele trecute de la ISU Mureş, pentru a asigura intervenţia în zona de competenţă a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.
Aceasta poate transporta până la patru pacienţi cu afecţiuni grave sau opt pacienţi cu afecţiuni mai uşoare, şi este încadrată atât cu paramedici veniţi de la ISU Mureş cât şi cu paramedici de la Garda Slobozia. AGERPRES/(AS-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
ISU Mureş va înfiinţa două noi puncte SMURD la Luduş şi Acăţari Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia va deschide în perioada următoare două noi puncte de lucru SMURD în oraşul Luduş şi în comuna Acăţari, pentru reducerea timpului de răspuns...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Ialomiţa: Spitalul din Slobozia, primul spital judeţean din România acreditat CoNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.