Cele mai citite
 


Intervenţii ale Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea Specială de Aviaţie (USA) din Tulcea a preluat, miercuri, doi pacienţi din judeţele Galaţi şi Tulcea, intervenţia medicilor pe cale terestră în cele două cazuri fiind imposibilă în timp util fie din cauza drumurilor deszăpezite, fie din cauza sloiurilor de pe Dunăre.
Primul pacient - un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea Crişan, situată pe braţul Sulina, în Delta Dunării - a fost preluat, miercuri, de elicopterul USA, care a avut la bord un echipaj SMURD Tulcea, diagnosticul preliminar al medicilor fiind ulcer perforat.
Un al doilea pacient - o femeie însărcinată din localitatea Drăguşeni, judeţul Galaţi - a fost de asemenea transportat cu elicopterul USA Tulcea din satul său până la aerobaza din satul Vânători, de unde a fost preluat de o ambulanţă.
''În timpul misiunilor nu am avut probleme deosebite şi suntem pregătiţi să ne continuăm activitatea'', a declarat comandantul USA Tulcea, Ion Colcigeanu.
La cererea autorităţilor tulcene, MAI a înfiinţat, în mai 2008, USA Tulcea pentru a se putea interveni în timp util în cazul urgenţelor medicale din Delta Dunării, cunoscut fiind faptul că drumul dintre Tulcea şi localităţile din Deltă poate dura câteva ore.
În momentul de faţă, conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi, pe Dunăre, pe raza judeţului Tulcea, curg sloiuri în proporţie de până la 50%, braţele Chilia şi Sfântu Gheorghe sunt blocate de gheaţă, pe canalul Sulina înregistrându-se sloiuri care acoperă circa 10% din suprafaţa fluviului.
Circulaţia navelor maritime la bara Sulina, conform Căpităniei Portului Sulina, este în continuare închisă din cauza furtunii de pe Marea Neagră. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Echipaj SMURD agresat în timpul unei intervenţii Doi bărbaţi din Galaţi s-au ales cu dosar penal pentru lovire şi distrugere după ce au agresat un echipaj SMURD în momentul intervenţiei la o urgenţă medicală, se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.
Galaţi: Al doilea punct studenţesc de prim ajutor din ţară, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, 11 apr/Agerpres/- Cei peste 8.000 de studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos care frecventează facultăţile din Campusul Ştiinţei beneficiază începând de luni de al doilea punct studenţesc de prim ajutor din ţară, care se adaugă celui inaugurat în urmă cu un an pentru cei peste 2.500 de studenţi...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.