Cele mai citite
 


Kelemen Hunor - propus să preia portofoliul Culturii şi Patrimoniului Naţional (fişă biografică)
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kelemen Hunor a fost propus miercuri să preia portofoliul Culturii şi Patrimoniului Naţional în noul Cabinet.
Deputatul Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, s-a născut la 18 octombrie 1967, în comuna Cârţa, judeţul Harghita. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj-Napoca în 1993 şi Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în 1998.
Între 1990 şi 1997 a fost redactor la emisiunea în limba maghiară transmisă de Radio Cluj-Napoca, iar între 1993 şi 1997 a fost redactor la revista culturală "Korunk" (Timpul), în limba maghiară.
Kelemen Hunor a intrat în UDMR în 1997. Între 1997 şi 2000 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, în legislatura parlamentară 2000-2004 a fost deputat, membru în Comisia de cultură, iar din 2005 chestor în biroul permanent al Camerei Deputaţilor.
În 2008, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.21 Harghita, colegiul uninominal nr.2. A fost chestor al Camerei Deputaţilor în sesiunile parlamentare decembrie 2008 - februarie 2009 şi februarie - septembrie 2009. Este membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.
Acesta a fost preşedinte executiv al UDMR (2007-2010), după ce a fost preşedintele Consiliului de coordonare al partidului din 1999. S-a ocupat de mai multe campanii electorale, fiind şi şef de campanie UDMR la nivel naţional.
Kelemen Hunor a fost votat drept candidat la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, la Congresul Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit pe 27 iunie 2009, la Târgu Mureş. Şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Central (BEC), la 20 octombrie 2009. Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie 2009, furnizate de BEC la 26 noiembrie, Kelemen Hunor a obţinut în primul tur 3,83% din voturi.
La 25 ianuarie 2011, Kelemen Hunor şi-a depus oficial candidatura la şefia UDMR. A fost ales în această funcţie, obţinând 371 de voturi, în cadrul celui de al X-lea Congres al Uniunii desfăşurat pe 26 şi 27 februarie 2011.
Kelemen Hunor a devenit ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, în Cabinetul Emil Boc, pe 22 decembrie 2009.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
În premieră în România, rectorul unei universităţi va fi desemnat prin concurs public În premieră în România, începând de luni până vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş se desfăşoară concursul public pentru desemnarea rectorului.
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Cluj: Protest al PSD împotriva scindării UMF Târgu Mureş Aproximativ 70 de persoane au participat, vineri, la o acţiune de protest organizată de PSD Cluj-Napoca împotriva scindării UMF Târgu Mureş.